Μπορεί να θεωρείτε τον εαυτό σας υγιή, αλλά το σώμα σας μπορεί να λέει κάτι διαφορετικό. Μπορεί τα σκασμένα χείλη, τα κρύα άκρα ή η κακή αναπνοή να μη φαίνονται τόσο σημαντικά, αλλά κάθε ένα από αυτά τα απλά συμπτώματα μπορεί να είναι ο τρόπος του σώματός σας, ώστε να σας προειδοποιήσει ότι κάτι δεν πάει καλά. Πολλοί από εμάς δεν το σκεφτόμαστε ιδιαίτερα, όταν πρόκειται για αυτά τα φαινομενικά ασήμαντα ζητήματα, αλλά κάθε αλλαγή στο σώμα σας σημαίνει κάτι.

Ευτυχώς, υπάρχουν πολύ εύκολες λύσεις για αυτά τα συμπτώματα και μία από αυτές είναι το φαγητό. «Κάθε αλλαγή στην υγεία μας ξεκινά από μέσα μας», δήλωσε στο «Health Digest» η διαιτολόγος Gabrielle Tafur. «Και ως εκ τούτου, είναι ζωτικής σημασίας να δίνουμε έμφαση στα διατροφικά μας πρότυπα, για να διατηρούμε την υγεία μας σε καθημερινή βάση». Από την άλλη πλευρά, αν η κατανάλωση μερικών λαχανικών δεν είναι αρκετή, για να καταπραΰνει τα συμπτώματά σας, ίσως είναι καλύτερο να κάνετε μια συζήτηση με τον γιατρό σας.

Ποιες ενδείξεις πρέπει να προσέξετε; Διαβάστε παρακάτω μερικά ύπουλα σημάδια, που δείχνουν ότι μάλλον δεν είστε τόσο υγιείς όσο νομίζετε.

Πάντα ροχαλίζετε όταν κοιμάστε

Σύμφωνα με το «John Hopkins Medicine», το ένα τέταρτο των Αμερικανών ροχαλίζει σε νυχτερινή βάση. Αν και αυτό μπορεί να φαίνεται σαν ένα αρκετά αθώο σύμπτωμα βαθύ ύπνου, θα μπορούσε να είναι σημάδι ενός πιο σοβαρού προβλήματος και μάλιστα ενός προβλήματος με το οποίο πολλοί άνθρωποι γεννιούνται.

Μια κοινή αιτία του ροχαλητού οφείλεται σε ένα στραβό διάφραγμα. Αυτό συμβαίνει όταν ο χόνδρος, που βρίσκεται στο κέντρο της μύτης ενός ατόμου, είναι πιο λοξός προς τη μια πλευρά. Πολλές φορές δε γίνεται καν αντιληπτό μέχρι κάποιος να αρχίσει να ροχαλίζει. «Όταν το διάφραγμα αποκλίνει προς τη μία πλευρά, δημιουργείται μια άνιση ροή αέρα μέσα από τις ρινικές διόδους σας, με τον αέρα να “κροταλίζει” τον ρινικό ιστό, με αποτέλεσμα να ροχαλίζετε», εξηγεί ο ειδικός στον ύπνο Dr. Daniel Rifkin.

Αν διαπιστώσετε ότι το ροχαλητό σας σάς ξυπνάει ή η αναπνοή σας σάς προκαλεί κούραση ακόμα και την ημέρα, ίσως ήρθε η ώρα να επισκεφθείτε έναν γιατρό. Μάλιστα, μερικές φορές το ροχαλητό μπορεί να συνδέεται με υψηλή αρτηριακή πίεση, άπνοια ύπνου και άλλα προβλήματα υγείας, που θέλουν ιατρική φροντίδα.

Μελανιάζετε εύκολα

Ο τραυματισμός του δέρματός σας μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα μια μελανιά, αλλά αν διαπιστώνετε ότι εμφανίζετε μελανιές συχνότερα από ό,τι άλλοι, αυτό μπορεί να είναι λόγος ανησυχίας. «Όταν εμφανίζονται πολύ συχνά ή πολύ εύκολα μελανιές, ίσως είναι σημάδια υποκείμενης ανεπάρκειας θρεπτικών συστατικών», δήλωσε η διαιτολόγος Ella Davar.

Ευτυχώς, υπάρχει μια εύκολη λύση. Η πρόσληψη βιταμίνης C και βιταμίνης Κ από τη διατροφή σας μπορεί να βοηθήσει. Αυτές είναι απαραίτητες για τη δημιουργία περισσότερου κολλαγόνου στο δέρμα και την ενίσχυση των αιμοφόρων αγγείων, πράγμα που σημαίνει ότι θα είναι λιγότερο πιθανό να σπάσουν και να δημιουργήσουν μελανιά. Για να κρατήσετε τους μώλωπες μακριά, η Davar συνιστά «καθημερινή πρόσληψη λαχανικών, φρούτων και μούρων». Ακόμη και η κατανάλωση τροφίμων όπως τα θαλασσινά ή τα γαλακτοκομικά, που περιέχουν βιταμίνη Β12, μπορεί να βοηθήσει.

Αν εξακολουθείτε να βλέπετε μελανιές, ακόμη και μετά την αύξηση της πρόσληψης αυτών των βιταμινών, μπορεί να συμβαίνει κάτι άλλο. «Η ηπατική νόσος και ορισμένοι καρκίνοι αυξάνουν επίσης τον κίνδυνο εμφάνισης μελανιών», αναφέρει η δερματολόγος Dr. Suzanne Friedler. «Αν κάποιος αρχίσει ξαφνικά να έχει περισσότερους μώλωπες από το συνηθισμένο, πρέπει να δει έναν γιατρό».

Μελανιά

Σας φαγουρίζει το δέρμα σας

Όλοι έχουμε αντιμετωπίσει έντονες φαγούρες. Αν και μπορεί να φαίνεται σαν να μην είναι κάτι σημαντικό, η δερματολόγος Dr. Suzanne Friedler λέει πως «η φαγούρα στο δέρμα μπορεί επίσης να είναι ένα σημάδι ότι κάτι περίεργο συμβαίνει».

Πρώτα απ’ όλα, η φαγούρα είναι συχνά ένδειξη ξηρού δέρματος, οπότε η Dr. Friedler συνιστά πρώτα να στραφείτε σε μια ενυδατική κρέμα για ανακούφιση. Ωστόσο, αν διαπιστώσετε ότι έχετε συχνά φαγούρα, θα ήταν καλό να ρίξετε μια ματιά στο τι υπάρχει γύρω σας. Οι αλλεργικές αντιδράσεις – ακόμη και αν δεν έχετε ορατό εξάνθημα – μπορεί να οφείλονται σε φάρμακα, τσιμπήματα εντόμων ή απλώς σε κάτι που τρίβεται στο δέρμα σας.

Αν κανένας από αυτούς τους λόγους δε φαίνεται να ισχύει στην περίπτωσή σας, η επίσκεψη σε έναν δερματολόγο είναι η καλύτερη λύση. Μπορεί να συμβαίνει κάτι πιο σοβαρό. «Η φαγούρα μπορεί να είναι σύμπτωμα χαμηλού θυρεοειδούς, σοβαρής νεφροπάθειας ή ακόμη και καρκίνου», δήλωσε η Dr. Friedler. Μια απλή εξέταση αίματος μπορεί να σας βοηθήσει να αποκλείσετε οποιοδήποτε από αυτά τα μακροχρόνια προβλήματα φαγούρας.

Τα πόδια ή τα χέρια σας είναι πάντα κρύα

Οι παντόφλες είναι αρκετά δημοφιλείς και κάνουν εξαιρετική δουλειά στο να κρατούν τα πόδια μας ζεστά τις κρύες νύχτες του χειμώνα. Ωστόσο, αν τα πόδια σας εξακολουθούν να είναι κρύα ακόμη και το καλοκαίρι, ο ποδίατρος Dr. Peter Lovato αναφέρει ότι «αυτό θα μπορούσε να είναι σημάδι μιας αγγειακής νόσου».

Η αγγειακή νόσος εμφανίζεται όταν συσσωρεύεται πλάκα στις αρτηρίες σας. Αυτό εμποδίζει τη ροή του αίματος προς διάφορες περιοχές του σώματος. «Τελικά, τα μέρη του σώματος που δεν δέχονται αίμα θα κρυώσουν περισσότερο», εξήγησε ο ποδίατρος Patrick McEneaney. Αν τα πόδια σας αλλάζουν χρώμα, όταν αισθάνεστε ψύχρα, αυτό είναι το απόλυτο σημάδι ότι πρέπει να δείτε το γιατρό σας.

Μια άλλη εξήγηση για τα κρύα πόδια σας θα μπορούσε να είναι ότι σας λείπει σίδηρος ή βιταμίνη Β12. Αυτά βοηθούν στη μεταφορά των αιμοσφαιρίων με επιτυχία σε όλο το σώμα. Χωρίς αυτά, το σώμα σας «θα εκθρέψει το αίμα και θα δώσει προτεραιότητα στα πιο ζωτικά όργανα, όπως η καρδιά, ο εγκέφαλος και τα όργανα που συμμετέχουν στη διαδικασία της πέψης, γεγονός που οδηγεί σε ψύχος στα άκρα: χέρια και πόδια», είπε η διαιτολόγος Ella Davar. Συμβαίνει συχνά σε ανθρώπους που αποφεύγουν τα ζωικά προϊόντα, όπως οι vegans, καθώς και σε όσους κάνουν δίαιτα.

Τα νύχια σας σπάνε

Εάν το μανικιούρ σας χαλάει, επειδή σπάνε τα νύχια σας, ίσως πρέπει να μιλήσετε με το γιατρό σας. «Οποιοδήποτε σπάσιμο “επιμένει” για περισσότερο από ένα μήνα, προκαλεί πόνο ή απλά δεν φαίνεται φυσιολογικό, είναι λόγος να επισκεφθείτε τον ποδίατρό σας», δήλωσε ο ποδίατρος Dr. Patrick McEneaney.

Ο κρύος καιρός του χειμώνα μπορεί να παίξει ρόλο στην καταστροφή των νυχιών σας, αλλά τα εύθραυστα νύχια θα μπορούσαν επίσης να οφείλονται σε έλλειψη βιταμινών και συγκεκριμένα σιδήρου ή βιταμίνης Β. Ευτυχώς, είναι πολύ εύκολο να προσθέσετε αυτά τα θρεπτικά συστατικά στη διατροφή σας. «Τρόφιμα που μπορούν να βελτιώσουν αυτή την κατάσταση είναι τα φρούτα, τα φυλλώδη λαχανικά, τα αυγά, οι ξηροί καρποί ή τα δημητριακά ολικής αλέσεως», δήλωσε ο Dr. McEneaney.

Είστε πάντα φουσκωμένοι

Είναι κάτι που όλοι έχουμε βιώσει τουλάχιστον μία φορά στη ζωή μας: αυτό το αίσθημα που τα ρούχα ξαφνικά μας πιέζουν και απλά δεν αισθανόμαστε καλά. Πολλοί άνθρωποι τείνουν να κατηγορούν τα τρόφιμα για το φούσκωμα, αλλά, αν είστε συνέχεια πρησμένοι, στην πραγματικότητα μπορεί να χρειάζεστε περισσότερο νερό. «Προσέξτε τα σημάδια αφυδάτωσης, για να καταπολεμήσετε το φούσκωμα», συνέστησε η διαιτολόγος Gabrielle Tafur, «και ανατρέψτε το με επαρκή ενυδάτωση».

Όταν σας λείπει νερό, το σώμα σας κατακρατά το υγρό που έχει και, με τη σειρά του, σας κάνει να φουσκώνετε. Επιπλέον, οι ηλεκτρολύτες στο σώμα σας μπορεί να είναι εκτός ισορροπίας. Ευτυχώς, υπάρχει μια εύκολη λύση. «Αυτό μπορεί να γίνει με την κατανάλωση ροφημάτων με βάση το νερό και με προσθήκη ηλεκτρολυτών», συνέστησε η Tafur. «Το νερό με αγγούρι ή το νερό καρύδας κάνει θαύματα!».

Κοιλιά

Το μάτι σας συσπάται συχνά

Είναι εύκολο να ενοχληθείτε από ένα περιστασιακό, ενοχλητικό τίναγμα του ματιού. Αν και αυτές οι συσπάσεις δεν έχουν μεγάλη επίδραση στο σώμα μας, εξακολουθούν να σημαίνουν κάτι. Συνήθως, οι συσπάσεις των ματιών είναι ο τρόπος του σώματός σας να σας πει ότι χρειάζεστε πολύ περισσότερο ύπνο. Ωστόσο, αν νιώθετε να συμβαίνουν πιο συχνά από ό,τι συνήθως, ίσως ήρθε η ώρα να μιλήσετε με το γιατρό σας. «Σε σπάνιες περιπτώσεις, θα μπορούσε να είναι σημάδι σκλήρυνσης κατά πλάκας», δήλωσε η γιατρός Dr. Andrea Paul.

Η σκλήρυνση κατά πλάκας είναι μια ασθένεια που επηρεάζει το κεντρικό νευρικό σύστημα. «Στη σκλήρυνση κατά πλάκας, το ανοσοποιητικό σύστημα επιτίθεται στο προστατευτικό περίβλημα (μυελίνη), που καλύπτει τις νευρικές ίνες και προκαλεί προβλήματα επικοινωνίας μεταξύ του εγκεφάλου και του υπόλοιπου σώματος», εξηγεί η Mayo Clinic. Τούτου λεχθέντος, είναι σημαντικό να εξεταστούν όλες οι υποκείμενες αιτίες, που μπορεί να συμβάλουν στη σύσπαση των ματιών σας. «Οι άνθρωποι που ανησυχούν για επαναλαμβανόμενες συσπάσεις των ματιών θα πρέπει να μιλήσουν με τον γιατρό τους αντί να προσπαθούν να το διαγνώσουν μέσω διαδικτύου», πρόσθεσε ο Δρ Paul.

Πάντα ψάχνετε για το lip balm σας

Αν πιάνετε συνεχώς τον εαυτό σας να ψάχνει στην τσάντα ή την τσέπη σας για λίγο lip balm κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών, ίσως να μην έχετε προβληματιστεί. Ωστόσο, αυτό που προκαλεί το σκάσιμο στα χείλη σας, μπορεί να είναι κάτι περισσότερο από τον ξηρό αέρα. Ο ήλιος, τα πικάντικα φαγητά, ακόμα και το να φορέσετε ένα κραγιόν μακράς διάρκειας σε περισσότερες από μία περιπτώσεις μπορεί να προκαλέσει σκασίματα στα χείλη σας. «Τα σκασμένα χείλη μπορεί, επίσης, να αποκαλύπτουν ανεπάρκεια βιταμινών», εξήγησε η διαιτολόγος Ella Davar.

Αν θέλετε να περιορίσετε τα ξηρά χείλη, η Davar συνιστά να προτιμάτε τρόφιμα με σίδηρο και ψευδάργυρο. Αυτά μπορούν να βρεθούν στα λαχανικά, τους ξηρούς καρπούς, τα όσπρια, ακόμα και σε μέτριες ποσότητες θαλασσινών και κρέατος. Για ανακούφιση «περιποιηθείτε τα χείλη σας με μια πλούσια αλοιφή για τα χείλη με SPF (δείκτης αντηλιακής προστασίας)», συνιστά η δερματολόγος Dr. Suzanne Friedler. «Αν τα χείλη σας δεν βελτιωθούν, ένας δερματολόγος μπορεί να σας βοηθήσει».

Έχετε συχνά κακή αναπνοή

Πολλοί από εμάς διώχνουμε την κακοσμία του στόματος με μια μέντα. Ωστόσο, αυτό μπορεί απλώς να συγκαλύπτει την κύρια αιτία της. «Η σωστή και συνήθης οδοντική υγιεινή είναι το πρώτο βήμα», δήλωσε η στοματοχειρουργός Dr. Jaclyn Tomsic. Στην πραγματικότητα, περίπου το 80 τοις εκατό της κακοσμίας του στόματος οφείλεται σε κάποιο πρόβλημα στο στόμα μας.

Η κακή αναπνοή μπορεί, επίσης, να είναι «σύμπτωμα αφυδάτωσης», δήλωσε η διαιτολόγος Gabrielle Tafur. Όταν δεν πίνετε αρκετό νερό, τα βακτήρια στο στόμα σας γίνονται ανισόρροπα. Και αν αρχίσουν να αναπτύσσονται πάρα πολλά βακτήρια, θα πρέπει να βρείτε έναν τρόπο να απαλλαγείτε από αυτά. Εκτός από την κατανάλωση νερού, ένας άλλος τρόπος, για να βοηθήσετε το στόμα σας να αισθάνεται φρέσκο, είναι με προβιοτικές τροφές. Η Tafur συνιστά να δοκιμάσετε το kombucha (ρόφημα με μύκητα τσαγιού) ή το kimchi (μείγμα από πίκλες, που συνήθως περιλαμβάνει λαχανικά, σκόρδο, τζίντζερ, πιπιεριές τσίλι, αλλά και σάλτσα ψαριού), για να απαλλαγείτε από την κακή αναπνοή.

Αν εξακολουθείτε να έχετε κακή αναπνοή μετά την αλλαγή στην καθημερινή σας διατροφή, μπορεί να συμβαίνει κάτι άλλο. «Αν αυτό συνεχίζεται, είναι σημαντικό να δείτε το γιατρό σας», δήλωσε η Tafur. «Μπορεί να υποδεικνύει τερηδόνα ή κάτι άλλο, που μπορεί να χρειάζεται διόρθωση με αντιβιοτικό».

Ιδρώνετε πολύ

Είναι λογικό να ιδρώνετε το καλοκαίρι, αλλά αν ιδρώνετε συνέχεια, μπορεί να είναι ο τρόπος του σώματός σας να σας πει ότι κάτι σοβαρό συμβαίνει. «Η υπερβολική εφίδρωση μπορεί να είναι σημάδι υπερδραστήριου θυρεοειδούς ή πρώιμο προειδοποιητικό σημάδι καρδιακής προσβολής», προειδοποίησε ο ποδίατρος Dr. Peter Lovato. Θα μπορούσε, επίσης, να υποδεικνύει καταστάσεις, που κυμαίνονται από την εμμηνόπαυση έως τη φυματίωση, σύμφωνα με τη «Mayo Clinic».

Όσον αφορά την εφίδρωση, υπάρχουν μερικά προειδοποιητικά σημάδια, που όλοι πρέπει να προσέχουμε. Αν αισθάνεστε ναυτία, ζαλάδα ή ακόμη και πονοκέφαλο, αυτά ίσως αποτελούν αιτία συναγερμού. Το να ιδρώνετε ξαφνικά περισσότερο από το συνηθισμένο μπορεί να είναι μια άλλη ένδειξη ότι ήρθε η ώρα να δείτε έναν γιατρό. Αν και η εφίδρωση δεν αποτελεί συνήθως αιτία ανησυχίας, είναι προτιμότερο να είστε σίγουροι παρά να αναρωτιέστε. «Θα πρέπει να δείτε το γιατρό σας, εάν η υπερβολική εφίδρωση επηρεάζει σημαντικά τη ζωή σας», συνέστησε ο Dr. Lovato.

Αισθάνεστε πάντα νυσταγμένοι

Εάν πιάνετε τον εαυτό σας να αποκοιμιέται κατά τη διάρκεια της ημέρας, το σώμα σας μπορεί να χρειάζεται περισσότερο ύπνο. Πολλοί άνθρωποι παίρνουν έναν υπνάκο, αλλά και πάλι δεν μπορούν να κοιμηθούν. «Είναι σύνηθες η κούραση και η εξάντληση να εκλαμβάνονται ως υπνηλία κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ στην πραγματικότητα είναι διαφορετικές καταστάσεις», δήλωσε ο ειδικός στον ύπνο Dr. Daniel Rifkin. Η υπνηλία κατά τη διάρκεια της μέρας μπορεί να σημαίνει ότι κάτι άλλο συμβαίνει.

Μια απλή εξήγηση θα μπορούσε να είναι ότι η διατροφή σας δεν είναι τόσο ισορροπημένη όσο θα μπορούσε να είναι. Η κατανάλωση επαρκούς ποσότητας φρούτων και λαχανικών μπορεί να δώσει στο σώμα σας τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται, για να διατηρήσει την ενέργεια καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. «Το πράσινο τσάι μπορεί να είναι μια θαυμάσια προσθήκη σε κάθε δίαιτα, για να παρέχει λίγα αντιοξειδωτικά. Σκεφτείτε και μια μικρή ώθηση καφεΐνης, για να ξεπεράσετε τη μεσημεριανή ύφεση», συνέστησε η διαιτολόγος Gabrielle Tafur. Αν εξακολουθείτε να μην μπορείτε να αποκρυπτογραφήσετε τα αίτια της υπνηλίας σας, η επίσκεψη σε έναν ειδικό ύπνου μπορεί να σας βοηθήσει.

Κοπέλα κοιμάται πάνω στο βιβλίο της

Έχετε μια λευκή επίστρωση στη γλώσσα σας

Μια περιστασιακή λευκή επικάλυψη στη γλώσσα σας μπορεί να μην είναι κάτι ανησυχητικό. Ωστόσο, αυτή η αλλαγή στο στόμα σας είναι ο τρόπος του σώματός σας να σας πει ότι κάτι συμβαίνει. «Η λευκή επίστρωση στη γλώσσα οφείλεται σε βακτήριο ή/και σε μύκητα», είπε η γιατρός Dr. Andrea Paul.

Υπάρχουν μερικοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να συμβαίνει αυτό. Η αφυδάτωση, η οποία είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους, μπορεί να προκαλέσει ρωγμές στη γλώσσα σας, παρέχοντας ένα σημείο, όπου τα βακτήρια μπορούν εύκολα να συσσωρευτούν. «Μια λευκή γλώσσα μπορεί, επίσης, να προκληθεί από το κάπνισμα», δήλωσε ο στοματικός χειρουργός Dr. Jaclyn Tomsic.

Παρόλο που είναι πάντα καλύτερο να προσθέτετε λίγο επιπλέον νερό στην καθημερινή σας διατροφή, υπάρχει ένας ακόμη καλύτερος τρόπος, για να απαλλαγείτε εντελώς από αυτή τη λευκή επίστρωση. «Ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης είναι η χειροκίνητη αφαίρεση με τη χρήση οδοντιατρικής συσκευής αποξέσεως της γλώσσας μαζί με στοματικό διάλυμα», αποκάλυψε η Dr. Paul.

Έχετε ξηροφθαλμία

Η ξηροφθαλμία είναι αρκετή, για να χαλάσει τη μέρα οποιουδήποτε. Τα μάτια, που είναι συνεχώς ξηρά, μπορεί τελικά να είναι προάγγελος σημαντικών προβλημάτων, όπως μόνιμη βλάβη στα μάτια, γι’ αυτό είναι σημαντικό να διαγνώσετε αμέσως την ξηροφθαλμία.

Παρότι υπάρχουν φάρμακα για τη θεραπεία της ξηροφθαλμίας, ο ένοχος μπορεί και να είναι στην πραγματικότητα άλλα φάρμακα που παίρνετε! «Υπάρχουν φάρμακα που μπορεί να προκαλέσουν ξηροφθαλμία ως παρενέργεια, όπως ορισμένα αντικαταθλιπτικά», αποκάλυψε η Dr. Andrea Paul.

Για ακόμη μεγαλύτερη προστασία, η «Mayo Clinic» συνιστά να κάνετε διάλειμμα στα μάτια σας, ενώ εργάζεστε, να χρησιμοποιείτε κολλύρια ματιών, ακόμη και να μετακινείτε την οθόνη του υπολογιστή σας σε χαμηλότερη θέση, ώστε να μη χρειάζεται να ανοίγετε τα μάτια σας, για να δείτε τι υπάρχει στην οθόνη.

Διψάτε συνέχεια

Αν πίνετε επαρκή ποσότητα νερού, αλλά παρ’ όλα αυτά δεν μπορείτε να ξεδιψάσετε, το σώμα σας μπορεί να σας λέει ότι κάτι πιο σοβαρό συμβαίνει. «Η αφυδάτωση είναι το κύριο σημάδι πρώιμου διαβήτη», προειδοποίησε η διαιτολόγος Ella Davar.

Πώς ακριβώς συμβαίνει αυτό; Όταν το σώμα σας δε δημιουργεί αρκετή ινσουλίνη, ένα απλό σάκχαρο, που ονομάζεται γλυκόζη, αρχίζει να συσσωρεύεται. Αυτή η χημική ουσία δημιουργεί την ανάγκη να αδειάζετε την ουροδόχο κύστη σας πιο συχνά και, με τη σειρά σας, θα θέλετε να πίνετε περισσότερα υγρά, για να αναπληρώσετε. Ωστόσο, ανεξάρτητα από το πόσο νερό πίνετε, θα εξακολουθείτε να αισθάνεστε διψασμένοι.

Εάν διαπιστώσετε ότι το να πίνετε περισσότερο νερό δε βοηθάει, ίσως ήρθε η ώρα να επισκεφθείτε τον γιατρό σας. Η Davar συμβουλεύει να προσέχουμε την «ακραία δίψα και την αποβολή υπερβολικής ποσότητας αραιωμένων ούρων», όταν πρόκειται να αποκρυπτογραφήσουμε τη δίψα μας ως ένδειξη διαβήτη.