Για τη Σύσταση Ομάδας Εξυπηρέτησης των ασθενών με κορονοϊό που είναι επιλέξιμοι για τη χορήγηση των αντιικών χαπιών ενημέρωσε το απόγευμα της Τετάρτης η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα.

«Ενημερώνουμε τους ασθενείς με COVID-19 που είναι επιλέξιμοι για τη χορήγηση αντιικών χαπιών κατά της COVID-19, ότι πλέον μπορούν να επικοινωνούν με την Ομάδα Εξυπηρέτησης για τη διαδικασία διάθεσης αντιικών χαπιών κατά της COVID-19 στο email: [email protected].

Υπενθυμίζεται ότι για την παραλαβή του φαρμάκου, οι ασθενείς των οποίων η αίτηση εγκρίνεται, πρέπει άμεσα να αποδέχονται τους όρους χρήσης και χορήγησης στο σύνδεσμο fay.eopyy.gov.gr.

Αναλυτικές οδηγίες επί της διαδικασίας παρέχονται στο https://bit.ly/34qcdJ2», ανέφερε συγκεκριμένα η ίδια, σε γραπτή δήλωσή της.

Για ποιους είναι κατάλληλη η θεραπεία

Υπενθυμίζεται ότι τα Υπουργεία Υγείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανακοίνωσαν, στα τέλη του περασμένου μήνα, την έναρξη της διαδικασίας για την χορήγηση της πρώτης από του στόματος θεραπείας κατά της νόσου COVID-19.

Η υποβολή της αίτησης θα γίνεται από τους θεράποντες ιατρούς μέσα από το Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης και, εφόσον η αίτηση εγκριθεί, οι ασθενείς θα παραλαμβάνουν τη θεραπεία με παράδοση κατ’ οίκον από τον ΕΟΠΥΥ.

Στο κοινό δελτίο Τύπου, τα δύο υπουργεία σημείωναν πως η θεραπεία είναι κατάλληλη για μη νοσηλευόμενους ασθενείς 18 ετών και άνω, οι οποίοι έχουν βρεθεί θετικοί για COVID-19 (με rapid antigen ή PCR test), έχουν ήπια έως μέτρια συμπτώματα και διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο να νοσήσουν βαριά, εξαιτίας συγκεκριμένων παραγόντων, οι οποίοι αναφέρονται αναλυτικά στον σύνδεσμο που περιλαμβάνεται στη δήλωση της κας Γκάγκα.