Η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα ( ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α) είναι επίσημα μέλος της  World Patients Alliance η οποία είναι η οργάνωση των ασθενών σε όλο τον κόσμο. Η World Patients Alliance παρέχει την πλατφόρμα για την ενδυνάμωση και την αύξηση της φωνής των ασθενών για την παροχή και πρόσβαση σε ασφαλή, ποιοτική και προσιτή υγειονομική περίθαλψη.

Με βασικό όραμα ο κάθε ασθενής να έχει πρόσβαση σε υγειονομική περίθαλψη που περιλαμβάνει έγκαιρες, αποτελεσματικές, προσιτές, βέλτιστες και καινοτόμες θεραπείες για την κατάστασή τους,  η World Patients Alliance και η  ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α. έχουν ως στόχο  oι ασθενείς και οι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης να συνεργαστούν για να διασφαλίσουν ότι οι συγκεκριμένες ανάγκες υγείας του ασθενούς και τα επιθυμητά αποτελέσματα υγείας αποτελούν το επίκεντρο όλων των αποφάσεων περί υγειονομικής περίθαλψης, συμπεριλαμβανομένων σωματικών, συναισθηματικών, ψυχοκοινωνικών και οικονομικών πτυχών.

Η κα Αθανασία Παππά, Πρόεδρος της ΕΛ.Ε.ΑΝΑ ανέφερε: «Θα εργαστούμε για να διασφαλίσουμε ότι οι ασθενείς μπορούν να διαδραματίσουν ενεργό ρόλο σε όλα τα στάδια της υγειονομικής περίθαλψης που περιλαμβάνουν σχεδιασμό, παροχή, παρακολούθηση, έρευνα και αξιολόγηση των υπηρεσιών υγείας. Οι ασθενείς πρέπει να υποστηρίζονται και να έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε όλα τα επίπεδα λήψης αποφάσεων σχετικά με την υγειονομική περίθαλψή τους».