Το πεπόνι αποτελεί ένα φρούτο συνυφασμένο με τους μήνες που διανύουμε. Αγαπημένο δροσιστικό για αρκετούς, παρέχει σημαντικότατα θρεπτικά συστατικά που συμβάλλουν στην καλή υγεία του οργανισμού.

Περιέχει αρκετό νερό και μαζί με όλα τα φρούτα και τα λαχανικά βοηθούν στο να αναπληρώνουμε τα υγρά που χρειαζόμαστε και χάνουμε το καλοκαίρι με τον ιδρώτα.

Αποτελεί μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης C, καθώς μια μεγάλη φέτα καλύπτει μέχρι και το 50% των ημερήσιων αναγκών μας σε αυτήν την τόσο σημαντική βιταμίνη. Η βιταμίνη C σχετίζεται με την ενίσχυση της άμυνάς μας, την υγεία του δέρματος, την αναγέννηση των αντιοξειδωτικών μας συστημάτων και θεωρείται ένα φυσικό ελιξίριο νεότητας.

Ακόμη, σημαντικός είναι και ο συνδυασμός αδενοσίνης και καλίου που περιέχεται στο πεπόνι, συστατικά τα οποία σχετίζονται σήμερα με την καλή λειτουργία της καρδιάς και των αγγείων μας.

Τα οφέλη λοιπόν πολλά. Τόσα που αξίζει τον κόπο να γίνει το πεπόνι ένα τρόφιμο της καθημερινής σας διατροφής. Ως συστατικό μιας δροσερής φρουτοσαλάτας, ενός smoothie, ως ελαφρύ βραδινό μαζί με ένα κομμάτι τυρί ή για τους πιο gourmet και ανθεκτικούς στην κρίση με λίγο προσούτο, μπορεί να δώσει μια γευστική νότα δροσιάς και υγείας στην καλοκαιρινή σας διατροφή.

Πηγή: neadiatrofis.gr