Δοκιμές σε ανθρώπους αρχίζει η Johnson & Johnson για το υποψήφιο εμβόλιο για τον κορονοϊό

Η μελέτη σε πιθήκους έδειξε πως προσφέρει ισχυρή προστασία σε μία μεμονωμένη δόση


ΥΓΕΙΑΚΟΡΟΝΟΪΟΣ
15:23
30/07/2020
Δοκιμές σε ανθρώπους αρχίζει η Johnson & Johnson για το υποψήφιο εμβόλιο για τον κορονοϊό
2
loading

Δοκιμές ασφαλείας σε ανθρώπους τις ΗΠΑ ξεκίνησε σήμερα η Johnson & Johnson για το εμβόλιό της για τον κορονοϊό, αφού ανακοίνωσε λεπτομέρειες μιας μελέτης σε πιθήκους που έδειξε ότι το υποψήφιο εμβόλιο με τις καλύτερες επιδόσεις προσφέρει ισχυρή προστασία σε μία μεμονωμένη δόση.

Όταν εκτέθηκαν στον ιό, έξι στα έξι ζώα που έλαβαν το υποψήφιο εμβόλιο είχαν απόλυτη προστασία από πνευμονική νόσο και πέντε στα έξι ήταν προστατευμένα από την μόλυνση βάσει της παρουσίας του ιού σε ρινικά επιχρίσματα, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Nature.

«Αυτό μας δίνει την πεποίθηση ότι μπορούμε να δοκιμάσουμε ένα εμβόλιο με εφάπαξ δόση σε αυτή την επιδημία και να μάθουμε εάν έχει προστατευτικό αποτέλεσμα στους ανθρώπους», δήλωσε ο δρ. Πολ Στόφελς, επικεφαλής επιστημονικός αξιωματούχος της J&J σε τηλεφωνική του συνέντευξη στο Reuters, όπως αναμεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Η φαρμακοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι είχε ξεκινήσει δοκιμές αρχικού σταδίου σε ανθρώπους στις ΗΠΑ και το Βέλγιο και ότι θα προχωρήσει σε δοκιμές του υποψηφίου εμβολίου σε πάνω από 1.000 υγιείς ενήλικες, ηλικίας 18 έως 55 ετών, καθώς και σε ενήλικες ηλικίας 65 ετών και άνω.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Γκρι

    Φέρτε το γρήγορα !!!
    Έχουμε πολλούς πιθήκους στην Ελλάδα που φοβούνται μην πεθάνουν από την «πανδημία».
    Θα κάνετε χρυσές δουλειές.

  2. avatar panos222

    Άντε κι αν αποδειχθεί ασφαλές, θα εμβολιάσω τα παιδιά μου με το κίτρινο σαμπουάν και μετά... \"όχι πια δάκρυα!\".

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει