Η ομορφιά του προσώπου καθορίζεται από την αρμονία των αναλογιών και της συμμετρίας. Παρ΄όλα αυτά ο ορισμός ενός ελκυστικού και όμορφου προσώπου είναι υποκειμενικός και πρέπει να ληφθούν υπόψη διαφορετικοί παράγοντες, όπως κοινωνικοί, πολιτιστικοί, εθνικοί και ηλικιακοί.

Η συμμετρία του προσώπου μπορεί να έχει θετική επίδραση στην ελκυστικότητα του προσώπου τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες. Ωστόσο, η μικρή ασυμμετρία μπορεί να προσδώσει μια πιο φυσική αντίληψη και να εξατομικεύσει ένα πρόσωπο που φαίνεται μη ελκυστικό. Οι λιγότερο επεμβατικές αισθητικές διαδικασίες για το πρόσωπο και η βελτίωση των τεχνικών τους εξελίσσονται συνεχώς.

Τις τελευταίες δύο δεκαετίες, έχει παρατηρηθεί πολύ μεγάλη αύξηση στη δημοτικότητα των επιλογών των αισθητικών πράξεων. Επιπλέον, υπάρχει αυξανόμενη ζήτηση για λιγότερο επεμβατικές αισθητικές διαδικασίες, όπως τα εμφυτεύματα και η βοτουλονική τοξίνη Α.

Ιατρική αξιολόγηση του ασθενούς

Το πρώτο βήμα πριν την εφαρμογή οποιασδήποτε αισθητικής πράξης είναι να καταγραφεί προσεκτικά το ιατρικό ιστορικό του ασθενούς, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή αν έχει αρρωστήσει στο παρελθόν ή αν υπάρχει ιατρική αλληλεπίδραση που μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο επιπλοκών, όπως οι αιμορραγικές διαταραχές, η μη ελεγχόμενη υπέρταση και η λήψη αντισηπτικών.

Η διεξοδική κλινική εξέταση έχει ως αρχή τον προσδιορισμό του κύριου παραπόνου και την αξιολόγηση του ιατρικού ιστορικού του ασθενούς. Οι στόχοι του ασθενούς παίζουν κύριο λόγο στη διαδικασία της αισθητικής αξιολόγησης του προσώπου. Ωστόσο, είναι απαραίτητο να καθοριστούν ρεαλιστικοί στόχοι και να συμφωνηθούν μεταξύ γιατρού και ασθενή.

Η γνώση της βασικής δομής και των σχημάτων του προσώπου οδηγεί στην κατανόηση της έννοιας της ισορροπίας. Η εκτίμηση του τύπου του προσώπου είναι ζωτικής σημασίας για τον σχεδιασμό και την πρόγνωση της αισθητικής θεραπείας. Έχουν προταθεί διάφορα μοντέλα για την αξιολόγηση των σχημάτων του προσώπου.

Για την αξιολόγηση των διαφορετικών μορφολογιών του προσώπου, είναι σημαντικό να ληφθεί υπόψη: το πλάτος του μετώπου, το πλάτος των ζυγωματικών και το μήκος της γνάθου και του μετώπου.

Διαβάστε περισσότερα

Δείτε τι τύπο δέρματος έχετε

www.dermatologikokentro.gr

dermatologikokentro.gr

dermatologikokentro.gr

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.