Αντίθετος είναι ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) με τη διαδικασία πιστοποίησης φαρμακοποιών για τη διενέργεια στα φαρμακεία εποχιακού εμβολιασμού και χορήγησης αντιτετανικού ορού στους πολίτες. Με επιστολή του στον υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη, ζητά την άμεση ανάκληση της Υπουργικής Απόφασης.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται «το Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΣΑ, με ιδιαίτερη λύπη έλαβε γνώση εγγράφου του υφυπουργού, το οποίο απευθύνεται στο ΣτΕ, και εκφέρει τις απόψεις του υπουργείου Υγείας επί της αιτήσεως ακυρώσεως που άσκησε ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος από κοινού με τον ΙΣΑ, για την ακύρωση της Υπουργικής Απόφασης του πρώην αναπληρωτή υπουργού κ. Πολάκη, με την οποία δίδεται η δυνατότητα στους φαρμακοποιούς να εκπαιδεύονται με την μέθοδο e-learning για να εκτελούν εμβόλια και αντιτετανικό ορό».

Ο ΙΣΑ με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ εκφράζει «την έντονη διαμαρτυρία του και διευκρινίζει στον υφυπουργό ότι πρόκειται για ιατρικές πράξεις και όχι για εκπαίδευση σε ξένη γλώσσα». Προσθέτει ότι «για την ιατρική και ειδικότερα για την εκτέλεση ιατρικών πράξεων δεν είναι δόκιμη η εκπαίδευση με τη μέθοδο e-learning. Επιπλέον όχι μόνο δεν διασφαλίζεται, αλλά αντίθετα κινδυνεύει η δημόσια υγεία όταν μη γιατροί, χωρίς προηγούμενη διάγνωση-εντολή αλλά και εποπτεία γιατρού εκτελούν αυθαίρετα ιατρικές προληπτικές, διαγνωστικές ή θεραπευτικές πράξεις». Τονίζεται επίσης ότι «επιτρέπεται στους φαρμακοποιούς να χορηγούν αντιβιοτικά χωρίς ιατρική συνταγή με αποτέλεσμα η χώρα να θρηνεί κάθε χρόνο αναρίθμητα θύματα στις ΜΕΘ από ανθεκτικά μικρόβια, κατέχοντας σε αυτό θλιβερή πρωτιά». Ζητά την ανάκληση της υπουργικής απόφασης, «διαφορετικά», όπως αναφέρει «θα έχετε όλη την ιατρική κοινότητα απέναντι».