Η επιστήμη εντόπισε μια βασική διαφορά στον εγκέφαλο των σχιζοφρενών

Η νέα μελέτη μπορεί να έχει επαναστατικές συνέπειες στη θεραπεία


ΥΓΕΙΑ
9:09
01/02/2020
Η επιστήμη εντόπισε μια βασική διαφορά στον εγκέφαλο των σχιζοφρενών
8
loading

Μια νέα μέθοδος εγκεφαλικής απεικόνισης αποκάλυψε πως οι άνθρωποι που πάσχουν από σχιζοφρένεια έχουν μειωμένα επίπεδα μιας βασικής πρωτεΐνης για την επικοινωνία των εγκεφαλικών κυττάρων.

Η νέα μελέτη των Imperial College London και King’s College London επιστράτευσε μια νέα τεχνική PET scan για να βρει ότι οι σχιζοφρενείς έχουν σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα της SV2A, της πρωτεΐνης που υπάρχει στις νευρικές συνάψεις και αφορά στην επικοινωνία τους.

Με τα ανεπαρκή επίπεδά της στον εγκέφαλο, οι συνάψεις χάνουν σε συνδεσιμότητα, ένας παράγοντας που παίζει τον δικό του ρόλο στην ανάπτυξη της σχιζοφρένειας.

«Πρέπει να αναπτύξουμε νέες θεραπείες για τη σχιζοφρένεια. Αυτή η πρωτεΐνη SV2A μπορεί να είναι ο στόχος των νέων φαρμάκων για να αποκατασταθεί η συναπτική λειτουργία», είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής Oliver Howes.

Η μελέτη τους, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Nature Communications», χαιρετίστηκε ως μικρή επανάσταση για την αποκωδικοποίηση της σχιζοφρένειας, καθώς μπορεί να οδηγήσει σε νέες θεραπείες της ψυχιατρικής νόσου…

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

8
σχόλια
 1. avatar @Τον Μασάς

  Να δωρίσεις τον εγκέφαλό σου στην επιστήμη μην τυχόν και χάσει η ανθρωπότητα τέτοιο κελεπούρι.

 2. avatar Παπαστίτσιος

  Δεν υπάρχει σχιζοφρένεια δεν τα δέχεται η ορθοδοξία αυτά τα ψευτοεπιστημονικά, είναι σίγουρα δαιμονισμένοι και έχουν ανάγκη από νηστεία προσευχή μετάνοια και ξεμάτιασμα που το δέχεται και η Αγία εκκλησία.

  1. avatar Κι όμως, γίνεται

   Κι όμως, κοροιδεύεις, αλλά έχω ακούσει ότι τους ψυχασθενείς τον Μεσαίωνα, τους κλείνανε νηστικούς μέσα στην απομόνωση για... τιμωρία κι αυτοί ..... θεραπεύονταν...

   1. avatar Χαχαχαχα

    Το έχεις ακούσει; Δηλαδή, πόσο χρονών είσαι ρε μεγάλε; Το πήρε το αυτί σου δηλαδή πως στο Μεσαίωνα τους θεράπευαν με αυτό τον τρόπο; Φαίνεται πως τελικά μόνο η βλακεία ορισμένων δεν θα θεραπευτεί ποτέ.

   2. avatar ΜΠΟΓΙΑΣ

    Αλλους ψυχασθενείς,τους θεωρούσαν δαιμονισμένους η μάγους και τους εκαιγαν για να.. θεραπευτούν.

 3. avatar ΜΟLLIZ

  ΜΑΛΙΣΤΑ! ΤΗ SV2A ΝΑ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ,ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΓΝΩΜΑΤΕΥΤΟΥΝ ΟΠΟΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΡΙΘΟΥΝ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΣΤΑ \'ΘΕΜΑΤΑ\'DOCTORS, ΓΙΑ ΝΑ ΥΓΙΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ \'ΕΥΣΥΝΕΙΔΗΤΟΥΣ\' ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ!ΕΤΣΙ ΘΑ ΓΛΥΤΩΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΚΑΡΕΤΕ!

 4. avatar 667

  Κάτι ανάλογο συμβαίνει στον εγκέφαλο των θεοβαρεμένων.

  1. avatar @@667

   Φαίνεται ότι έχεις έντονο υπαρξιακό και ψυχολογικό πρόβλημα αγαπητέ, και το εξωτερικεύεις με απρόκλητη λεκτική επιθετική συμπεριφορά, δηλαδή έχεις και αντικοινωνικότητα.Καλό είναι να δεις έναν ψυχίατρο.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει