Τόσο πολύ κοστίζει η γραφειοκρατία στο σύστημα υγείας στις ΗΠΑ

Μια νέα μελέτη εκτίμησε το δυσβάσταχτο κόστος του αμερικανικού εθνικού συστήματος


ΥΓΕΙΑ
7:31
10/01/2020
Τόσο πολύ κοστίζει η γραφειοκρατία στο σύστημα υγείας στις ΗΠΑ
1
loading

Το εθνικό σύστημα υγείας των ΗΠΑ είναι το ακριβότερο του κόσμου, όχι απλώς σε απόλυτους αριθμούς αλλά και ανά κάτοικο.

Και ο Νο 1 λόγος είναι τα γραφειοκρατικά έξοδα, όπως αποκαλύπτει μια νέα μελέτη. Το 2017 οι Αμερικανοί ξόδεψαν κάπου 812 δισ. δολάρια σε χαρτούρα που σχετίζεται με ιατρική φροντίδα. Ακόμα χειρότερα, η γραφειοκρατία δείχνει μάλιστα να έχει αυξητικές τάσεις.

Όπως μας λέει η έρευνα που δημοσιεύτηκε στην έγκριτη επιθεώρηση «Annals of Internal Medicine», κάθε αμερικανός πολίτης δαπανά 2.479 δολάρια σε γραφειοκρατικά έξοδα. Ενώ οι Καναδοί, τους οποίους χρησιμοποιεί η μελέτη ως βάση σύγκρισης, λιγότερα από το 1/4 αυτών.

Το σημαντικότερο κόστος είναι τα έξοδα διοίκησης των νοσοκομείων (933 δολάρια, 196 δολάρια για τους Καναδούς), ενώ άλλα 844 δολάρια χρεώνονται οι Αμερικανοί για γενικά έξοδα ασφάλισης (146 δολάρια για τους Καναδούς).

«Το πρόγραμμα Medicare for All θα μπορούσε να εξοικονομήσει 600 δισ. δολάρια τον χρόνο από τη γραφειοκρατία, χρησιμοποιώντας αυτά τα λεφτά για να καλυφθούν αυτά τα 30 εκατ. ανασφάλιστων Αμερικανών», λέει χαρακτηριστικά η καθηγήτρια Steffie Woolhandler.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Τόνο Μάσας.

    Το δικό μας σύστημα υγείας κοστίζει στους φορολογούμενους οσο της Αμερικής και του Καναδά μαζί.Μη πω και της Αφρικής και της Ασίας και φανώ υπερβολικός. Βέβαια δεν θα το μάθουμε ποτέ αυτό γιατί δεν βρίσκουν σύστημα υγείας για να βρουν και στοιχεία.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει