Αμερικανοί επιστήμονες δημιούργησαν εμβόλιο που παρατείνει τη ζωή των ασθενών που πάσχουν από την πιο θανατηφόρα μορφή καρκίνου του εγκεφάλου, το γλοιοβλάστωμα.

Πρόκειται για ένα εμβόλιο που εφαρμόζεται σε πειραματικό στάδιο και συνοδεύει την παραδοσιακή αντικαρκινική θεραπεία, χωρίς να την αντικαθιστά. Σύμφωνα με τους ερευνητές, μπορεί να παρατείνει τη ζωή των ασθενών από 15 έως 26 μήνες.

Η ανακάλυψη, υπό τον Ντάρελ Μπίγκνερ, διευθυντή του Κέντρου Εγκεφαλικών Όγκων της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Ντιουκ της Β.Καρολίνα, δημοσιεύτηκε στο περιοδικό της Αμερικανικής Εταιρίας Κλινικής Ογκολογίας «Journal of Clinical Oncology».

Όλοι οι συμμετέχοντες στα πειράματα, είχαν προηγουμένως υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση του όγκου, ακτινοβολίες και χημειοθεραπεία. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το εμβόλιο μπορεί να καταστρέφει τα πιο επιθετικά καρκινικά κύτταρα, ενεργοποιώντας την αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος του ασθενούς.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.