Πώς επηρεάζει ο καφές το κυκλοφορικό σύστημα

Τα αποτελέσματα νέας βρετανικής έρευνας


ΥΓΕΙΑ
11:22
03/06/2019
Πώς επηρεάζει ο καφές το κυκλοφορικό σύστημα
2
loading

Σε αντίθεση με τα δεδομένα προηγούμενων ερευνών, η κατανάλωση καφέ δεν είναι υπεύθυνη για την πρόκληση σκλήρυνσης στις αρτηρίες και δεν επηρεάζει δυσμενώς το κυκλοφορικό σύστημα, σύμφωνα με μια νέα βρετανική έρευνα.

Τα αποτελέσματα της έρευνας, που παρουσιάστηκαν στο συνέδριο της Βρετανικής Καρδιαγγειακής Εταιρείας στο Μάντσεστερ, δείχνουν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος, ανεξάρτητα από την ποσότητα καφέ που καταναλώνεται. Ακόμη και οι άνθρωποι που καταναλώνουν 25 κούπες ημερησίως, δεν κινδυνεύουν να αναπτύξουν προβλήματα καρδιάς λόγω αθηροσκλήρωσης.

«Το γεγονός ότι ο καφές έχει κατηγορηθεί για ποικίλα καρδιαγγειακά προβλήματα, μας εμποδίζει συχνά να τον απολαύσουμε. Η νέα έρευνα μας επιτρέπει να κοιμόμαστε ήσυχοι…», δηλώνει, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ο επικεφαλής ερευνητής δρ. Κένεθ Φάνγκ.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Βασίλισσας Μαρίας (Queen Mary) του Λονδίνου ανέλυσαν τα δεδομένα από 8.412 άτομα. Παράλληλα, χώρισαν τους συμμετέχοντες σε τρεις κατηγορίες: όσους έπιναν λιγότερη από μια κούπα καφέ ημερησίως, αυτούς που έπιναν μία έως τρεις κούπες και όσους έπιναν πάνω από τρεις.

Οι συμμετέχοντες υποβλήθηκαν σε μαγνητική τομογραφία καρδιάς και σε υπέρυθρη ανάλυση του σφυγμικού κύματος πίεσης των αρτηριών. Τέλος, οι ερευνητές έλαβαν υπόψη τους δημογραφικά στοιχεία όπως το φύλο, η ηλικία, το κάπνισμα, το βάρος, το ύψος κλπ.

Βρέθηκε ότι αυτοί που καταναλώνουν περισσότερο καφέ, είναι πιο πιθανό να είναι άντρες, καπνιστές και τακτικοί χρήστες αλκοόλ. Επιπλέον, δεν φάνηκε να υπάρχει διαφορά στη σκλήρυνση των αρτηριών μεταξύ αυτών που έπιναν λιγότερο από μια κούπα, σε σύγκριση με αυτούς που έπιναν πάνω από πέντε κούπες ημερησίως(και έως 25).

Οι αρτηρίες μεταφέρουν αίμα που περιέχει οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά, από την καρδιά στο υπόλοιπο σώμα. Αν γίνονται δύσκαμπτες, μπορεί να αυξηθεί ο φόρτος εργασίας της καρδιάς και να αυξηθεί η πιθανότητα ενός ατόμου να υποστεί καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό επεισόδιο. Η νέα έρευνα ωστόσο δεν βρήκε καμία τέτοια συσχέτιση με την κατανάλωση καφέ.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar KOS

    Οτιδήποτε αυξάνει τον καρδιακό ρυθμό μειώνει την ζωή. Αρα και ο καφές δεν αποτελεί εξαίρεση. Μην ξεχνάμε επίσης οτι \"ξεπλύνει\" τον οργανισμό από μέταλλα και υγρά. Οι μελέτες που δείχνουν οτι ο καφές είναι ακίνδυνος ή ακόμα και ευεργετικός για τον ανθρώπινο οργανισμό έχουν προκαλέσει 30% αύξηση στις πωλήσεις καφέ παγκοσμίως, και αύξηση κερδών αυτών που τον διαχειρίζονται. Αντιθέτως οι καρδιακές παθήσεις αυξάνονται παρά την μείωση του καπνίσματος κατά 20% σε όλο τον κόσμο. Τα συμπεράσματα δικά σας!! ( και μην που πείτε οτι φταίει η καθιστική ζωή, που πράγματι βοηθά στη αύξηση βάρους, γιατί έχουν αυξηθεί και τα προβλήματα σε αθλητές ανάλογα με αυτά του γενικού πληθυσμού).

  2. avatar Γολιάθ4

    Ουφ εντάξει!Και γω που νόμιζα ότι οι 25 κούπες καφέ που πίνω την ημέρα θα μπορούσαν να με βλάψουν!ΤέλειαΤέλεια τωρα θα αυξήσω και λίγο να πίνω 35 κούπες τη μέρα. Θανκς ντοκτορ

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει