Άνδρας φαίνεται πως θεραπεύτηκε από το AIDS

Αυτή είναι η δεύτερη φορά παγκοσμίως που συμβαίνει κάτι τέτοιο


ΥΓΕΙΑ
8:21
05/03/2019
Άνδρας φαίνεται πως θεραπεύτηκε από το AIDS
4
loading

Καθαρός από τον ιό του AIDS φαίνεται πως είναι ένας άνδρας ασθενής από το Λονδίνο μετά τη μεταμόσχευση βλαστικών κυττάρων μυελού των οστών που έκανε πριν από τρία χρόνια, από δωρητή με ανθεκτικότητα στον HIV.

Ο δωρητής είχε μια σπάνια γενετική μετάλλαξη που προσδίδει αντίσταση στον ιό HIV. Οι εξετάσεις που έγιναν στον ασθενή, 1,5 χρόνο αφότου σταμάτησε την αντιρετροϊκή φαρμακευτική θεραπεία κατά του HIV, δεν δείχνουν πλέον το παραμικρό ίχνος λοίμωξης στον οργανισμό του.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Ραβίντρα Γκούπτα του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ, έκαναν τη δημοσίευση στο περιοδικό «Nature», σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, τους New York Times και το Science.

«Δεν υπάρχει καθόλου ιός που να μπορούμε να μετρήσουμε. Δεν μπορούμε να ανιχνεύσουμε τίποτε», διαβεβαίωσε ο Γκούπτα. Επισήμανε ότι ο ασθενής θεωρείται «λειτουργικά θεραπευμένος» και «σε ύφεση», αν και πρόσθεσε ότι «είναι πολύ νωρίς για να μιλήσει κανείς για θεραπεία». Όπως ανέφερε «μετά από δύο χρόνια θα μιλάμε περισσότερο για θεραπεία».

Ο ανώνυμος και άγνωστης ηλικίας άνδρας αποκαλείται πλέον «ο ασθενής του Λονδίνου», κατ' αναλογία με τον «ασθενή του Βερολίνου», τον Αμερικανό Τίμοθι Μπράουν, την πρώτη και μοναδική έως τώρα περίπτωση ασθενούς που έγινε γνωστό το 2007 ότι, ύστερα από μια παρόμοια θεραπεία μεταμόσχευσης βλαστοκυττάρων μυελού των οστών στη Γερμανία, απαλλάχθηκε από τον ιό HIV και παραμένει μέχρι σήμερα θεραπευμένος.

Ο «ασθενής του Λονδίνου» είχε μολυνθεί από τον HIV το 2003 και το 2012 διαγνώσθηκε επίσης με λέμφωμα Hodgkin, μια μορφή καρκίνου του αίματος. Το 2016 οι γιατροί αποφάσισαν να του κάνουν μεταμόσχευση μυελού των οστών, κάτι που ήταν η τελευταία ελπίδα επιβίωσης του αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το AIDS έχει σκοτώσει περίπου 35 εκατομμύρια ανθρώπους από τότε που εμφανίσθηκε στη δεκαετία του 1980, ενώ περίπου 37 εκατομμύρια άνθρωποι είναι σήμερα μολυσμένοι με τον ιό.

Οι περισσότεροι επιστήμονες εμφανίζονται πάντως επιφυλακτικοί, κατά πόσο τέτοιες θεραπείες όπως αυτές που εφαρμόσθηκαν στους ασθενείς του Βερολίνου και του Λονδίνου, μπορούν να θεραπεύσουν όλους τους ασθενείς με AIDS, καθώς η διαδικασία είναι ακριβή, πολύπλοκη και ενέχει κινδύνους, συν το γεγονός ότι πρέπει να βρεθούν κατάλληλοι δωρητές με τη σπάνια μετάλλαξη (CCR5 Δέλτα 32), που χαρίζει ανοσία έναντι του ιού.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar CHARITOS ZAN

  ΔΕΝ ΙΠΑΡΧΙ ΑΡΟΣΤΙΑ AIDS
  ΑΝ ΙΠΙΡΧΕ Ι ΑΡΟΣΤΙΑ AIDS
  ΘΑ ΙΧΑΝ ΠΕΘΑΝΙ ΟΛΙ Ι ΚΑΤΙΚΙ
  ΤΙΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΦΡΙΚΙΣ ΔΙΤΙΚΙΣ
  ΑΦΡΙΚΙΣ ΒΟΡΙΟΥ ΑΦΡΙΚΙΣ
  ΝΟΤΙΟΥ ΕΒΡΟΠΙΣ ΒΟΡΙΟΥ
  ΕΒΡΟΠΙΣ ΑΝ ΕΧΕΤΕ AIDS
  ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΤΕ ΑΠΟ ΤΑ
  ΦΑΡΜΑΚΑ ΑΝ ΕΧΕΤΕ AIDS
  ΚΕ ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ
  ΦΑΡΜΑΚΑ ΘΑ ΖΙΣΕΤΕ ΠΟΛΛΑ
  ΧΡΟΝΙΑ ΟΛΕΣ Ι ΙΕΡΟΔΟΥΛΕΣ
  ΣΤΙΝ ΑΦΡΙΚΙ ΕΧΟΥΝ AIDS
  ΚΕ ΔΕΝ ΠΕΘΕΝΟΥΝ

 2. avatar τιμωρος…………..

  ο πρωτος ηταν αυτος που εφηυρε το AIDS................

 3. avatar τριαλαρο

  και σορρυ αφού το 2007 είναι ήδη γνωστό για τον άλλον, γιατί δεν το δοκιμάζουν σε περισσότερους ασθενείς? Μόνο 2 στα μύρια που έχουν φύγει από το 2007 κάτι θα είχε γλιτώσει.

  1. avatar Καπόνε

   Απάντηση¨
   -Δεν υπάρχουν αρκετοί δωρητές με την μετάλλαξη, CCR5 Δέλτα 32, που να μπορούν να θεραπέυσουν 37 εκατομμύρια που πάσχουν σήμερα απο τον ιό.
   -Η προετοιμασία της θεραπείας χρειάζεται πολύ χρόνο,εξειδικευμένα εργαστήρια, αλλά και πολλή προετοιμασία του ασθενή με επίπονες μεθόδους, με συνέπεια να είναι χρονοβόρα και ακριβή. Έχουν σωθεί 2 ενώ απο την θεραπεία έχουν πεθάνει 600.
   -Εδώ και χρόνια γίνεται έρευνα σε αυτή την μέθοδο απο εκατοντάδες εργαστήρια. Η έρευνα ξεκίνησε πολύ πριν το 2007.
   Με λίγα λόγια είναι σαν να ρωτoύσες to 2008, όταν βγήκε το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο TESLA, γιατί οι κάτοικοι στα Καλάβρυτα δεν αγοράζουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει