Για τον ιό της γρίπης και τα μέτρα προστασίας μίλησε ο Σωτήρης Τσιόδρας, λοιμωξιολόγος, αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο κ. Τσιόδρας, αναφερόμενος στον εμβολιασμό, τόνισε μιλώντας χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1, πως η Ελλάδα και η ΕΕ υπολείπεται στον εμβολιασμό των ευπαθών ομάδων.

«Στην Ελλάδα υπάρχει μεγαλύτερο ποσοστό εμβολιασμών από άλλες χρονιές. Διετέθησαν περισσότερες από 2 εκατ. δόσεις, που σημαίνει ότι καλύφθησαν σε ένα καλό ποσοστό, αλλά όχι το επιθυμητό. η στρατηγική του εμβολιάζω καθ’ όλη τη διάρκεια της γρίπης δεν είναι μόνο ελληνική αλλά του ΠΟΥ, του Ευρωπαϊκού Κέντρου και Πρόληψης Νοσημάτων, και είναι στρατηγική που έχει δύο λόγους. Κάποιοι που αμέλησαν να κάνουν αυτό το απαραίτητο προληπτικό μέτρο, έχουν ακόμη χρόνο κι ας είμαστε στο μέσο της επιδημίας ενώ και μέχρι το τέλος της σεζόν, τέλος Μαρτίου-αρχές Απριλίου μπορεί να επικρατεί άλλο στέλεχος της γρίπης που να καλυφθεί από το εμβόλιο» είπε και συνέχισε:

«Πρωτεύουσα σημασία έχουν πέραν των μέτρων υγιεινής, για τους ενήλικες που ανήκουν στις ομάδες με αυξημένο κίνδυνο αλλά και για όσους έχουν ανησυχητικά συμπτώματα που δεν υποχωρούν, να επισκεπτόμαστε τον γιατρό που θα μας εκτιμήσει αλλά και αρχίσουμε αντιϊκά φάρμακα» επεσήμανε ο καθηγητής.