Τα μωρά που θηλάζουν, κλαίνε περισσότερο

Χαμογελάνε πιο σπάνια και γκρινιάζουν πιο συχνά!


ΥΓΕΙΑ
16:37
11/01/2012
Τα μωρά που θηλάζουν, κλαίνε περισσότερο
1
loading

Μπορεί ο θηλασμός να είναι απαραίτητος για το μωρό, ωστόσο οι μητέρες πρέπει να είναι προετοιμασμένες ότι το παιδί τους θα κλαίει περισσότερο, θα χαμογελάει και θα γελάει λιγότερο, θα είναι πιο ευέξαπτο και γενικά θα έχει πιο πολλές ιδιορρυθμίες, σε σχέση με τα μωρά που δεν θηλάζουν, σύμφωνα με μια νέα βρετανική ιατρική έρευνα.

Οι ερευνητές της μονάδας επιδημιολογίας του Συμβουλίου Ιατρικών Ερευνών στο Κέμπριτζ της Βρετανίας μελέτησαν 316 μωρά ηλικίας τριών μηνών. Τόνισαν ότι η ευερεθιστότητα των μωρών που θηλάζουν είναι φυσιολογική και μολονότι τα μωρά που διατρέφονται με γάλα από μπιμπερό δείχνουν πιο ήσυχα και ικανοποιημένα, ο θηλασμός παραμένει η καλύτερη και πιο υγιής μέθοδος διατροφής ενός νηπίου.

Οι ειδικοί συνιστούν στις νέες μητέρες να θηλάζουν αποκλειστικά τα παιδιά τους κατά το πρώτο εξάμηνο, όμως αρκετές δηλώνουν αδυναμία μετά από ένα χρονικό διάστημα. Ένα βασικό επιχείρημα για την εγκατάλειψη του θηλασμού είναι ότι μετά από αυτόν το μωρό δεν φαίνεται να ηρεμεί όσο με το γάλα από μπουκάλι.

Όμως η νέα μελέτη, που δε διέκρινε διαφορές στη συμπεριφορά αγοριών και κοριτσιών, επισημαίνει πως οι μητέρες δεν πρέπει να παρερμηνεύουν την όποια νευρικότητα του μωρού που θηλάζουν και να την εκλαμβάνουν ως δυσαρέσκεια, καθώς είναι φυσιολογική και αποτελεί, όπως και σε άλλα ζωικά είδη, τον φυσικό τρόπο του νηπίου να επικοινωνήσει με την μητέρα του.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Tixarpastos

    και ο λόγος είναι πως δεν μπορούν να συμβιβαστούν με πενιχρότερες μορφές απόλαυσης όπως το μπιμπερό η η πιπίλα.όπως τα μεγάλα μωρά δεν μπορούν την τεράστια σεξουαλική αποχή έτσι και η έλλειψη θηλασμού προκαλεί τα ίδια συναισθήματα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει