Σύμφωνος με τις πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης για την καθολική πρόσβαση των πολιτών στο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, είναι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, σύμφωνα με όσα ανέφερε κατά τη διάρκεια της συνάντησής της με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα η γενική διευθύντρια του Περιφερειακού Γραφείου Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Σουζάνα Γιάκαμπ.

Και από τις δύο πλευρές εκφράστηκε πάντως ανησυχία για την επιβράδυνση των δεικτών υγείας του ελληνικού πληθυσμού κατά τα τελευταία χρόνια και επισημάνθηκε η ανάγκη εμβάθυνσης στην πρόληψη και την αγωγή υγείας. Στο κλίμα αυτό τονίστηκε από κοινού η ανάγκη οικονομικής ενίσχυσης του τομέα της υγείας, σε αντίθεση με τις περικοπές που προκρίθηκαν κατά τα προηγούμενα έτη.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θα έχει μόνιμη παρουσία στην Ελλάδα με στόχο τη συνεργασία και παροχή τεχνικής υποστήριξης στο σχεδιασμό και την εφαρμογή των πολιτικών Υγείας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που έγινε νωρίτερα σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, στο περιθώριο της Διημερίδας Διαλόγου «Μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας» που συνδιοργανώνουν το υπουργείο Υγείας και ο ΠΟΥ, στο επίκεντρο βρέθηκε ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για τη δημιουργία δικτύου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στη χώρα μας.