Πλήγμα στην ψυχική μας ισορροπία προκαλεί η οικονομική κρίση. Την ίδια στιγμή οι ψυχίατροι καταγράφουν σημαντική αύξηση των κρίσεων πανικού, ενώ συνιστούν να νοσηλεύονται τα άτομα που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Τα παραπάνω ανέφεραν ο πρόεδρος της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας καθηγητής κ. Νίκος Τζαβάρας κι άλλοι ψυχίατροι.

Η ψυχίατρος στο Δαφνί κ. Ελένη Σιούτη είπε ότι οι μισοί από τους ασθενείς που νοσηλεύονται στο τμήμα της δε χρειάζονται νοσηλεία. Οι περισσότεροι είναι άστεγοι, που επικαλούνται τη θλίψη τους, προκειμένου να μείνουν στο νοσοκομείο.

Ο ψυχίατρος του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Βύρωνα, Δημήτρης Πλουμπίδης ανέφερε ότι το τελευταίο διάστημα ο χρόνος αναμονής για ραντεβού έχει φτάσει από μία εβδομάδα, στον ενάμισι μήνα.

Πρόκειται κυρίως για ανθρώπους που αντιμετωπίζουν κρίσεις πανικού, κατάθλιψη και δυσφορία, λόγω σοβαρών οικονομικών και οικογενειακών προβλημάτων.

Ο κ. Τζαβάρας υπογράμμισε ότι η οικονομική κρίση έχει επιπτώσεις στην ατομική ψυχική υγεία, στην οικογένεια και στο ίδιο το σύστημα Ψυχικής Υγείας.

Ο επίκουρος καθηγητής Παιδοψυχιατρικής, Δημήτρης Αναγνωστόπουλος, χαρακτήρισε πολύ σημαντική την πρόληψη σε παιδιά και εφήβους, λέγοντας ότι το πρόβλημα εξάρτησης στο Διαδίκτυο γίνεται όλο και πιο έντονο.

Πηγή: iatronet.gr