Δεν θα χάσουν τελικά το επίδομα παραμεθορίου όσοι εκπαιδευτικοί έκαναν ανάληψη υπηρεσίας μέσω fax, καθώς ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, αρμόδιος για θέματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, υπέγραψε διευκρινιστική εγκύκλιο προς τις περιφερειακές διευθύνσεις και τις διευθύνσεις εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, οι εκπαιδευτικοί που αναλαμβάνουν υπηρεσία με αποστολή υπεύθυνης δήλωσης μέσω τηλεομοιοτυπίας (fax) και είναι δικαιούχοι καταβολής επιδόματος παραμεθορίου, σύμφωνα με το νόμο, έχουν δικαίωμα να λαμβάνουν το εν λόγω επίδομα.

Η εν λόγω εγκύκλιος συνετάχθη κατόπιν υποβολής σχετικού ερωτήματος προς την αρμόδια διεύθυνση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους με σκοπό την άρση οποιασδήποτε ασάφειας για την καταβολή του ως άνω επιδόματος.

Όπως είχε γράψει το newsbeast.gr είχε δημιουργηθεί πρόβλημα στους εκπαιδευτικούς που έκαναν ανάληψη υπηρεσίας μέσω fax καθώς με έγγραφο που απέστειλε στις διευθύνσεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ο αναπληρωτής προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Προσωπικού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τμήματος Γ’, γνωστοποιούσε ότι «άποψη της υπηρεσίας μας είναι ότι η πράξη ανάληψης υπηρεσίας μέσω τηλεομοιοτυπίας δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την χορήγηση του εν λόγω επιδόματος».

Όπως προειπώθηκε η διευκρινιστική εγκύκλιος του κ. Δερμεντζόπουλου έλυσε το όποιο πρόβλημα φαινόταν ότι είχε δημιουργηθεί.