Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για δίγλωσσα νηπιαγωγεία στη Θράκη

Ζητούν να μάθουν τους λόγους για τους οποίους δεν προχωρά η ίδρυσή τους


ΕΛΛΑΔΑΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
13:34
19/07/2014
Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για δίγλωσσα νηπιαγωγεία στη Θράκη
5
loading

Μπορεί στη Θράκη να λειτουργούν δίγλωσσα δημοτικά σχολεία για τη μειονότητα όμως δεν έχουν ιδρυθεί δίγλωσσα νηπιαγωγεία παρά το γεγονός ότι η φοίτηση στα δημόσια νηπιαγωγεία είναι υποχρεωτική από το 2010-2011.

Σχετική ερώτηση κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία και τονίζουν ότι ένα νήπιο της μειονότητας είναι υποχρεωμένο να παρακολουθεί αποκλειστικά ελληνόφωνο πρόγραμμα νηπιαγωγείου ενώ παρακολουθεί δίγλωσσο πρόγραμμα στο μειονοτικό δημοτικό σχολείο. Οι βουλευτές υπογραμμίζουν ότι το πιο πάνω γεγονός είναι αντιπαιδαγωγικό και αναμφίβολα αναποτελεσματικό για την εκμάθηση τόσο της μητρικής όσο και της ελληνικής γλώσσας.

Στην προσχολική αγωγή των μαθητών της μειονότητας της Θράκης δεν έγινε καμία σχετική μελέτη ή κίνηση για την ίδρυση δίγλωσσων νηπιαγωγείων, επισημαίνουν οι βουλευτές, ενώ θα έπρεπε με την καθιέρωση – επέκταση της υποχρεωτικής φοίτησης στο νηπιαγωγείο το Υπουργείο Παιδείας να μεριμνήσει για την ταυτόχρονη δημιουργία δίγλωσσων νηπιαγωγείων στην περιοχή της Θράκης.

Οι βουλευτές ζητούν να μάθουν τους λόγους για τους οποίους δεν προχωρά η ίδρυση δίγλωσσων νηπιαγωγείων στη Θράκη καθώς και αν προτίθεται το Υπουργείο Παιδείας να βοηθήσει στην επίλυση του προβλήματος μέσω της κατά προτεραιότητας πρόσληψης εκπαιδευτικών στη Θράκη, οι οποίοι να έχουν την κατάλληλη κατάρτιση και επιμόρφωση ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν ως εκπαιδευτικοί διασύνδεσης (γνώση μητρικής, κατάλληλο μεταπτυχιακό ή διδακτορικό).

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar tzafar1

  Γιατί εδώ είναι ΕΛΛΑΣ ρε σιχαμεροί απόγονοι του Εφιάλτη και στην Ελλάδα μιλάμε ΕΛΛΗΝΙΚΑ!!!

 2. avatar JB

  ΝΑ ΔΟΎΜΕ TI ΆΛΛΟ " ΞΕΘΆΨΟΥΝ " ΓΙΑ ΔΗΜΟΨΉΦΙΣΜΑ .........

 3. avatar ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΛΥΚΟΣ

  Συριζα και ισλαμ αδελφια,αληθεια για να μαθαινουν ελληνικα οι βορειοηπειρωτες στην αλβανια εχουν κανει ποτε ερωτηση?

 4. avatar Xάρoς

  για τα συσσίτια μίσους μόνο για μουσουλμάνους θα πουν τίποτα;

 5. avatar "ΠΕΡΣΕΑΣ,ΚΑΤΕΡΙΝΗ"

  ΑΘΑΝΑΤΕ ΣΥΡΙΖΑ ΕΓΡΑΨΕΣ ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣΟΥ !!!!!!!!!! ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΑΝΩΤΕΡΑ !!!!!!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει