Μήνυμα προς τους εκπαιδευτικούς που αντιστέκονται στην αξιολόγηση έστειλε από τη βουλή ο Υπουργός Παιδείας. Ο κ. Αρβανιτόπουλος αναφερόμενος στο έργο της εσωτερικής και εξωτερικής αξιολόγησης που ολοκλήρωσε η Αρχή Διασφάλισης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευσης, τοποθετήθηκε και για την αξιολόγηση που πραγματοποιείται στους εκπαιδευτικούς τονίζοντας ότι η αξιολόγηση δεν γίνεται «ούτε για να τιμωρήσουμε ούτε για να απολύσουμε».

Ο κ. Αρβανιτόπουλος τόνισε ότι η αξιολόγηση γίνεται για να αποσαφηνιστούν και να διερευνηθούν τα προβλήματα ώστε να διορθωθούν και συνακόλουθα να αναβαθμιστεί το εκπαιδευτικό σύστημα. «Αυτό θα συμβεί και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Και κακώς κάποιοι συνδικαλιστές εκφοβίζουν τους εκπαιδευτικούς μας με την απειλή ότι η αξιολόγηση σημαίνει απολύσεις. Η αξιολόγηση είναι μία αναγκαία διαδικασία για τη βελτίωση του εκπαιδευτικού μας συστήματος».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.