Μεγάλη είναι η αγωνία για χιλιάδες φοιτητές και τις οικογένειές τους καθώς στο Εθνικό Μετσόβιο αποφασίστηκε νέα 24ωρη απεργία για σήμερα και 48ωρη απεργία Δευτέρα και Τρίτη με την κάλυψη της Ομοσπονδίας τους. Τη Δευτέρα θα συνεδριάσουν για να αποφασίσουν το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.

Απεργίες έως και την Τρίτη αποφάσισαν από την πλευρά τους και οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών, οι οποίοι ανακοίνωσαν ότι θα συνεδριάσουν την Τρίτη.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος είχε θέσει ως όριο για τη σωτηρία του εξαμήνου την Δευτέρα. Στις 12 το μεσημέρι αναμένεται να συναντηθεί με τους διοικητικούς του Μετσόβιου.

«Διάλογος με το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο κλειστό δεν γίνεται. Η Πολιτεία ούτε συναλλάσσεται ούτε εκβιάζεται» τόνισε ο Κων. Αρβανιτόπουλος, απαντώντας στην απόφαση των διοικητικών υπαλλήλων σε ΕΚΠΑ και ΕΜΠ για νέες κινητοποιήσεις παρά τις συναντήσεις, εκεί όπου δόθηκαν εξηγήσεις για τα βήματα που θα ακολουθηθούν στη διαθεσιμότητα.

Χθες υπερψηφίστηκε στη Βουλή, με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, η τροπολογία του υπουργείου Παιδείας με την οποία μεταξύ άλλων δίνεται η δυνατότητα σε όλους τους φοιτητές των ΑΕΙ, να εξεταστούν κατά την εξεταστική περίοδο του Φεβρουαρίου και του Ιουνίου του 2014, σε όλα τα μαθήματα που οφείλουν, ανεξαρτήτως εάν αυτά έχουν διδαχθεί το χειμερινό ή το εαρινό εξάμηνο.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δήλωσαν «παρών» στηρίζοντας τη συγκεκριμένη ρύθμιση, η ΔΗΜΑΡ καταψήφισε διαμαρτυρόμενη για τη διαδικασία, ενώ αρνητικές ψήφους έδωσαν και ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή.

Ο υφυπουργός Παιδείας, Κώστας Γκιουλέκας, στην ομιλία του ανέφερε πως «το θέμα που εισάγεται με την τροπολογία, δεν έχει να κάνει με το τρέχον εξάμηνο και με το αν θα χαθεί ή όχι» καθώς «θα πρέπει να σταματήσει η απεργία για να δούμε αν υπάρχει η δυνατότητα μέσα στο νόμιμο πλαίσιο να κερδηθεί αυτό το εξάμηνο».