Δύσκολη είναι η κατάσταση στον Έβρο, με την φωτιά να μην έχει περιοριστεί ακόμη, παρότι δίνουν μάχη περισσότεροι από 500 πυροσβέστες, ενώ το 112 ήχησε για ακόμη μια φορά στο Σουφλί.

Πιο αναλυτικά, 582 πυροσβέστες με 122 οχήματα και 16 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων επιχειρούν κυρίως μεταξύ των περιοχών Σουφλί, Κορνοφωλιά, Δαδιά, Κοτρωνιά, Σιδηρώ και Γιαννούλη.

Επίσης, το 112 ήχησε ξανά στο Σουφλί, με το εξής μήνυμα:

«Ενεργοποίηση 112

Σουφλί

Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας

Παραμείνετε σε ετοιμότητα

‼️ Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Επιπλέον, το evros-news.gr αναφέρει πως οι φλόγες πέρασαν τον επαρχιακό δρόμο από Γιαννούλη προς Σιδηρώ, αλλά και προς την πλευρά του χωριού Πρωτοκκλήσι, ενώ δίπλα υπάρχει και η Αγριάνη. Οι προσπάθειες των επίγειων δυνάμεων να την σταματήσουν, δεν έχουν φέρει μέχρι τώρα τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Οι εναέριες ρίψεις από πέντε αεροπλάνα ήταν συνεχείς μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας, προσωρινά… έκοψαν κάπως την πορεία της φωτιάς, αλλά αυτή καίει και προς την περιοχή του χωριού Γιαννούλη που χθες οι υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών το έσωσαν, αλλά και προς το Σιδηρώ αλλά και το Σουφλί.

Ουδείς μπορεί να γνωρίζει ποια θα είναι η κατεύθυνση της όλο το βράδυ, γύρω από τα χωριά αλλά και το Σουφλί δημιουργούνται αντιπυρικές ζώνες συνέχεια από κατοίκους και εθελοντές, με μηχανήματα του δήμου Σουφλίου, της Περιφέρειας και δικά τους.