Εκτός ελέγχου είναι η φωτιά στους πρόποδες της Πάρνηθας, καθώς πλέον έχει φτάσει στο άκαυτο σημείο που ξεκινάει ο Εθνικός Δρυμός και ανεβαίνει προς τα πάνω. Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά μπήκε στην Πάρνηθα από τα πυροφυλάκια της Αγίας Παρασκευής με κατεύθυνση το παλιό σανατόριο.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη για να ανακοπεί αυτή η πορεία υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες.

Ο αντιδήμαρχος Αχαρνών Νίκος Ξαγοράρης, είπε, μιλώντας στην ΕΡΤ ότι καίγεται παρθένο δάσος. Οι εναέριες ρίψεις είναι συνεχείς παρά τους στροβιλισμούς από τον βορειοανατολικό ισχυρότατο άνεμο, αλλά η φωτιά ανεβαίνει προς τα πάνω κι έχει μπει στον Εθνικό Δρυμό, είπε ο αντιδήμαρχος τονίζοντας ότι πρόκειται για δάσος που δεν είχε καεί στο παρελθόν.

Σύμφωνα με πηγές από την Πυροσβεστική η κατεύθυνση των ανέμων που επικρατούν αυτή την ώρα «σπρώχνουν» τις φλόγες προς τον Εθνικό Δρυμό και γίνεται τιτάνια προσπάθεια προκειμένου να κρατηθεί το μέτωπο χαμηλά.

Αναφορικά με το στρατόπεδο Καποτά, που βρίσκεται στην περιοχή, σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν διατρέχει άμεσο κίνδυνο καθώς η πυρκαγιά κινήθηκε βορειότερα.

Προληπτική εκκένωση στην Αμυγδαλέζα

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται εδώ και κάποιες ώρες η προληπτική εκκένωση της δομής για τους μετανάστες στην Αμυγδαλέζα με την συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Αστυνομίας. Περίπου 700 μετανάστες μεταφέρονται με λεωφορεία και βαν στη δομή της Μαλακάσας, όπου σύμφωνα με το υπουργείο υπάρχει χώρος για την προσωρινή φιλοξενία τους. Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου δεν υπήρξε άμεσος κίνδυνος για τη δομή ή για τους μετανάστες, αλλά η απόφαση ελήφθη για καθαρά προληπτικούς λόγους από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου μετά από εισήγηση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Εξάλλου, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές από χθες υπήρχε επικοινωνία μεταξύ των δύο υπουργείων για το συγκεκριμένο ζήτημα.