Ουρές σχηματίζουν οι πολίτες έξω και από την Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας ώστε να βγάλουν νέες ταυτότητες καθώς δεν θέλουν να λάβουν τις νέες ηλεκτρονικές ταυτότητες. «Είμαστε ψαγμένοι, όχι ψεκασμένοι» υποστηρίζουν.

Όπως μετέδωσε σχετικό της ρεπορτάζ η ΕΡΤ και η δημοσιογράφος Αθανασία Σταμοπούλου, στην Αστυνομική Διεύθυνση έχουν δημιουργηθεί μετά το Δεκαπενταύγουστο ουρές πολιτών, που δεν επιθυμούν να έχουν την ηλεκτρονική ταυτότητα, ακριβώς επειδή η ανανέωση της υπάρχουσας έχει ισχύ 10 ετών

Η ουρά πολιτών που υπήρχε και μέσα στο Σαββατοκύριακο στην αστυνομική διεύθυνση Αχαΐας στην Πάτρα ήταν μεγάλη με τους πολίτες να κάθονται ακόμη και σε καρέκλες για να περιμένουν.

Απαγόρευσαν στο τηλεοπτικό συνεργείο να δείξει τα πρόσωπά τους

Πρόκειται για ένα κύμα αντίστασης, όπως λένε οι ίδιοι ενάντια στις νέες ταυτότητες, το οποίο έχει οργανωθεί μέσω των κοινωνικών δικτύων, όπου μάλιστα διακινούνται οδηγίες για το πως ακριβώς μπορεί κάποιος να αποφύγει την έκδοση νέας ταυτότητας και στην ουσία το τσιπάρισμα, όπως υποστηρίζουν μεταξύ τους, τονίζοντας πως είναι «ψαγμένοι και όχι ψεκασμένοι», με τους ίδιους να απαγορεύουν στο τηλεοπτικό συνεργείο να τους πλησιάσει και να δείξει τα πρόσωπά τους.

Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί εμποδίζει και καθυστερεί ωστόσο, την έκδοση ταυτοτήτων άλλων πολιτών που δεν έχουν πρόβλημα με τις νέες ταυτότητες αλλά για ηλικιωμένους, που για λόγους υγείας χρειάζονται την έκδοση νέας ταυτότητας λόγω ασθένειας, ώστε αν απαιτηθεί να μετακινηθούν στο εξωτερικό.