Τις αποθήκες πυρομαχικών στις οποίες σημειώθηκαν οι τεράστιες εκρήξεις που καταγράφηκαν σε κάμερα και συγκλόνισαν την περιοχή, εντόπισε το MEGA, το οποίο αποτύπωσε στα πλάνα το μέγεθος της καταστροφής που έχει υποστεί η στρατιωτική εγκατάσταση.

Το στρατόπεδο βρίσκεται σε πολύ μικρή απόσταση από την 111 Πτέρυγα Μάχης παραδόθηκε στις φλόγες, κάτι που γίνεται εμφανές και από τα υπόστεγα στα οποία φυλάσσονταν τα πυρομαχικά.

Το συνεργείο του MEGA, βρέθηκε έξω από τις

Το στρατόπεδο το οποίο βρίσκεται σε πολύ μικρή απόσταση από την 111 Πτέρυγα Μάχης παραδόθηκε στις φλόγες, κάτι που γίνεται εμφανές και από τα υπόστεγα στα οποία φυλάσσονταν τα πυρομαχικά.

Τα θραύσματα που είναι πολύ μεγάλα υπάρχουν παντού στη γύρω περιοχή. Έχουν καταλήξει ακόμα και μέσα σε εγκαταστάσεις επιχειρήσεων που βρίσκονταν ακόμα και 700 μέτρα μακριά.\

Ευθύνες σε συγκεκριμένα πρόσωπα θα επιρρίπτει το πόρισμα

Το πόρισμα της κατεπείγουσας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που έχει διατάξει να διενεργηθεί, προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες για τους υπαίτιους που η χθεσινή φωτιά έφθασε μέχρι τις αποθήκες πυρομαχικών της Νέας Αγχιάλου, αναμένει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας.

Σύμφωνα με πληροφορίες το πόρισμα που θα εκδοθεί αναμένεται να αποδώσει ευθύνες σε μια σειρά από πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και στον διοικητή της 111 Πτέρυγας Μάχης, σμήναρχο (Ι) Δημήτριο Νικολαΐδη. Όπως δηλώνουν οι γνωρίζοντες, οι ευθύνες προέρχονται εκ της θέσεώς του και όχι γιατί πρακτικά έχει σημαντικές ευθύνες για την πυροπροστασία των εγκαταστάσεων, εάν αναλογιστεί κανείς πως ανέλαβε καθήκοντα μόλις στις 31 Μαρτίου, παραλαμβάνοντας τη θέση από τον ταξίαρχο (Ι) Θεόδωρο Γκουτζουρέλα. Το εάν ο διοικητής παραμείνει στο πόστο του, μένει να αποδειχθεί.

Ο υπουργός Άμυνας έχει ήδη λάβει πάντως αναλυτική έγγραφη ενημέρωση από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας για το περιστατικό με την πυρκαγιά σε τμήμα του στρατοπέδου φύλαξης πυρομαχικών της 111 Πτέρυγας Μάχης στην περιοχή Καραμπά της Μαγνησίας. Τη δε εποπτεία της ΕΔΕ την έχει ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.
Όπως τονίζει ο κ. Δένδιας, «το τί συνέβη θα διερευνηθεί ενδελεχώς. Αν υπάρχουν ευθύνες θα αποδοθούν στο ακέραιο.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι δεν υπήρξε θέμα ασφάλειας για την ίδια την 111 Πτέρυγα Μάχης στο ευρύ πλαίσιο». Ζήτησε επίσης τον έλεγχο των συστημάτων πυρασφάλειας όλων των σχηματισμών, όλων των στρατοπέδων, όπως και των πάσης φύσεως στρατιωτικών εγκαταστάσεων της πατρίδας μας. καθώς και τον επανέλεγχο των σχεδίων πυρασφάλειας όλων των στρατοπέδων, όλων των μονάδων και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Βίντεο – ντοκουμέντο από την έκρηξη

Το συγκλονιστικό βίντεο ντοκουμέντο κατέγραψε τη μεγάλη έκρηξη στην αποθήκη πυρομαχικών στη Νέα Αγχίαλο. Από την έκρηξη υπήρξε ωστικό κύμα που όχι μόνο έγινε αισθητό σε όλη την περιοχή αλλά προκάλεσε και ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις.

Με απόφαση της στρατιωτικής ηγεσίας τα F-16 που στάθμευαν στην αεροπορική βάση της Νέας Αγχιάλου, μετακινήθηκαν άμεσα σε άλλες βάσεις, μετά τις εκρήξεις.