Στον εντοπισμό και τη διάσωση 53 αλλοδαπών προέβησαν τις πρωινές ώρες της Τρίτης (25/7) στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Μυτιλήνης από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για λέμβο με ικανό αριθμό επιβαινόντων σε δυσχερή θέση στη θαλάσσια περιοχή νότια νοτιοανατολικά ν. Μυτιλήνης.

Άμεσα ξεκίνησαν έρευνες από παράκτιο περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. όπου εντόπισαν την ακυβέρνητη λέμβο και περισυνέλεξαν πενήντα τρεις (53) αλλοδαπούς μεταφέροντας τους με ασφάλεια στο λιμάνι της Μυτιλήνης.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

Επιχείρηση διάσωσης 36 προσφύγων στη Λέσβο – Γυναίκα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο

Είχε προηγηθεί ο εντοπισμός και η διάσωση τριάντα έξι (36) αλλοδαπών. Ειδικότερα, Παράκτιο Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή “ΜΥΡΣΙΝΙΑ” ν. Λέσβου μηχανοκίνητη λέμβο με ικανό αριθμό επιβαινόντων. Στη θέα του σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ένας εκ των επιβαινόντων προέβη στην καταστροφή (σκίσιμο) της λέμβου.

Άμεσα το πλήρωμα του Παράκτιου Περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην περισυλλογή και διάσωση των 36 συνολικά αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον λιμένα Μυτιλήνης.

Μία γυναίκα εκ των επιβαινόντων παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης “ΒΟΣΤΆΝΕΙΟ” για παροχή πρώτων βοηθειών, όπου παραμένει νοσηλευόμενη.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

Δείτε βίντεο από την επιχείρηση διάσωσης: