Πέθανε ο στιχουργός Μιχάλης Μπουρμπούλης σε ηλικία 84 ετών βυθίζοντας σε θλίψη τον καλλιτεχνικό κόσμο. O Μιχάλης Μπουρμπούλης είχε γράψει τους στίχους σε μεγάλες επιτυχίες του ελληνικού τραγουδιού και είχε συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα του πενταγράμμου.

Ο Μιχάλης Μπουρμπούλης γεννήθηκε το Νοέμβριο του 1939 στην Ιθάκη και αποτέλεσε ξεχωριστή προσωπικότητα στο χώρο του τραγουδιού και με πολλά τραγούδια του απεικόνισε το στίγμα μίας ολόκληρης εποχής.Είχε συνεργαστεί με σπουδαίους συνθέτες και ερμηνευτές: Μάνος Χατζιδάκις, Μίκης Θεοδωράκης, Δημήτρης Λάγιος, Σταύρος Κουγιουμτζής, Ηλίας Ανδριόπουλος, Γιώργος Χατζηνάσιος, Λίνος Κόκοτος, Γιάννης Σπανός, Στάμος Σέμσης, Σωτηρία Μπέλλου, Βίκυ Μοσχολιού, Μαρία Δημητριάδη, Ελένη Βιτάλη, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Κώστας Σμοκοβίτης, Χάρις Αλεξίου, Γιώργος Νταλάρας, Μαρινέλλα, Δημήτρης Μητροπάνος, Αντώνης Καλογιάννης, Μελίνα Κανά, Φίλιππος Περιστέρης και άλλοι.

Μεταξύ των επιτυχιών του περιλαμβάνονται: «Μην Κλαις» και «Πλατεία Βάθης» (Σωτηρία Μπέλλου), «Καμιά Φορά» και «Να Παίζει το Τρανζίστορ» (Μαρινέλλα), «Τα Βεγγαλικά σου Μάτια» (Νταλάρας), «Το Παιδί από την Κρήτη» και «Στην Πύλη του Αδριανού» (Μαρία Δημητριάδη).

Συγκινητικό το αντίο από την τραγουδίστρια Πένυ Ξενάκη η οποία έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook: «Στο Καλό αγαπημένε μας Ποιητή 💜 Μας κέρασες, μας πότισες τραγούδια της ψυχής. Ευγνώμονες υποκλινόμαστε, Ευγνώμονες θα σε τραγουδάμε όσο έχουμε ανάσα και φωνή».

Στο Καλό αγαπημένε μας Ποιητή 💜 Μας κέρασες, μας πότισες τραγούδια της ψυχής. Ευγνώμονες υποκλινόμαστε, Ευγνώμονες θα σε τραγουδάμε όσο έχουμε ανάσα και φωνή. Μιχάλης Μπουρμπούλης 💜

Posted by Peny Xenaki on Thursday, July 20, 2023