Εξακολουθεί να είναι δύσκολη η κατάσταση στη Σαρωνίδα με τον μεγαλύτερο φόβο στο μέτωπο αυτό να έχει κάνει με τις αναζωπυρώσεις σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός στην ΕΡΤ, για τις τελευταίες εξελίξεις στα τρία μέτωπα στα οποία δίνεται ολονύχτια μάχη.

Στην κρατική τηλεόραση μίλησε και ο Δήμαρχος Σαρωνίδας και έκανε λόγο για την χειρότερη καταστροφή τηε τλευταίας δεκαετίας στην περιοχή.

«Έχουν καεί σπίτια. Η χειρότερη καταστροφή την τελευταία δεκαετία», τόνισε ο Χρήστος Γκίνης στην ΕΡΤ για τη φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή.

«Είναι πολλές οι εστίες πυρκαγιάς, ο αέρας είναι πολλά μποφόρ. Προσπαθούμε και θα είμαστε εδώ όλη νύχτα, μέχρι το πρωί» πρόσθεσε.

«Προτεραιότητά μας είναι να μην καούν άλλα σπίτια και νωρίτερα δώσαμε εντολή για εκκένωση αρκετών οικισμών, όπως η Φέριζα, η Κιτέζα, ο Όλυμπος, η Σαρωνίδα. Κομμάτια που είναι επίφοβα, αλλά δεν έχουμε ακούσει τίποτα για θύματα. Έχουμε σπίτια καμένα. Δεν έχουμε εικόνα πόσα, δεν έχουμε αποτίμηση» επισήμανε.

«Ο δήμος Σαρωνικού έχει 30.000 και παραπάνω μόνιμους κατοίκους. Το καλοκαίρι όμως γίνονται 100.000» συμπλήρωσε ο δήμαρχος Σαρωνίδας.

Η πυρκαγιά από την έναρξή της εξαιτίας των ισχυρών ανέμων κάλυψε 12 χιλιόμετρα σε δύο ώρες και έγινε απειλητική προκαλώντας υλικές ζημιές, όπως τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός.

Η πυροσβεστική δίνει μάχη με τις φλόγες με την νύχτα να προμηνύεται δύσκολη.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τα μέτωπα στην νοτιοανατολική Αττική είναι τρία:

Το ένα στην περιοχή από τη Σαρωνίδα ως το Λαγονήσι, το δεύτερο από το Πανόραμα ως τη Σαρωνίδα και το τρίτο προς την Ανάβυσσο.

Επιχειρούν 210 πυροσβέστες, 10 πεζοπορικές ομάδες και 68 οχήματα. Ανάμεσά τους βρίσκονται και 68 Ρουμάνοι πυροσβέστες. Παράλληλα, οι αστυνομικοί συνέδραμαν σε 120 απεγκλωβισμούς.