Είτε είναι Σαββατοκύριακο, είτε έχεις ρεπό ή ολιγοήμερη άδεια, η μόνη σκέψη που περνά από το μυαλό είναι να αποδράσεις σε κάποια παραλία ή ορεινό προορισμό, ώστε να ξεφύγεις από τη ζέστη και τη βαβούρα της πόλης.

Ευτυχώς, σε όποιο τμήμα της Ελλάδας και να μένεις, υπάρχουν πολλοί και εναλλακτικοί κοντινοί προορισμοί για να χαλαρώσεις και να διασκεδάσεις.

Επειδή και εμείς είμαστε της ίδιας λογικής ετοιμάσαμε έναν οδηγό με κοντινούς προορισμούς τους οποίους μπορείς να επισκεφθείς οποιαδήποτε στιγμή.

Βασικά κριτήρια επιλογής των συγκεκριμένων προορισμών είναι α) η μικρή χιλιομετρική απόσταση από κάποιο μεγάλο αστικό κέντρο, β) να είναι προσβάσιμοι με αυτοκίνητο και γ) να προσφέρουν διάφορους τρόπους χαλάρωσης και διασκέδασης από τη ρουτίνα της καθημερινότητας.

Προορισμοί κοντά στην Αθήνα

Μιας και είναι καλοκαίρι, θα ξεκινήσουμε με παραθαλάσσιους προορισμούς. Ναύπλιο, Σούνιο και Χαλκίδα είναι μόνο μερικές από τις άπειρες επιλογές που έχεις. Όλοι προσβάσιμοι με το αμάξι σε λιγότερο από δύο ώρες. Πέρα από την ευκαιρία να βουτήξεις σε καταγάλανα νερά, οι συγκεκριμένοι προορισμοί προσφέρουν και άλλες δυνατότητες. Για παράδειγμα, μπορείς να επισκεφθείς το πρωί το Ναύπλιο για ένα μπανάκι και το βράδυ να δεις μία παράσταση στην Επίδαυρο ή μπορείς να επισκεφθείς το ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο και έπειτα να απολαύσεις θαλασσινά σε κάποια από τις γύρω ταβέρνες.

Αν δεν έχεις πρόβλημα να ξεπεράσεις τις 2 ώρες στο δρόμο, τότε οι επιλογές αυξάνονται ακόμη περισσότερο. Μία από τις αγαπημένες μας παραλίες είναι η Χιλιαδού που βρίσκεται στην Εύβοια. Πρόκειται για έναν απίστευτο προορισμό ο οποίος είναι μάλιστα ιδιαίτερα αγαπητός σε όσους λατρεύουν την ελεύθερη κατασκήνωση.

Αν πάλι είσαι τύπος που προτιμάει το βουνό και εδώ οι επιλογές δεν είναι λίγες. Σε μικρή απόσταση από την Αθήνα βρίσκονται αμέτρητα χωριουδάκια με υπέροχο τοπίο, αξιολάτρευτους ανθρώπους και πεντανόστιμο φαγητό. Μερικά από αυτά είναι το Κεφαλάρι της Ορεινής Κορινθίας που τοποθετείται στους πρόποδες του όρους Ζήρεια – Κυλλήνη, η Αμφίκλεια που ανήκει στον νομό Φθιώτιδος της Στερεάς Ελλάδας σε υψόμετρο 400 μέτρων, η Αρχαία Νεμέα που βρίσκεται στους πρόποδες των αρκαδικών βουνών και η Στενή στην καταπράσινη καρδιά της Εύβοιας.

Παραλία Χιλιάδου

Προορισμοί κοντά στη Θεσσαλονίκη

Θα ξεκινήσουμε λίγο αντίθετα εδώ και θα προτείνουμε για αρχή τον πιο μακρινό προορισμό. Ο λόγος για τα Λουτρά Πόζαρ τα οποία αποτελούν αδιαμφισβήτητα, ένα από τα πιο εντυπωσιακά και ιδιαίτερα αξιοθέατα.

Το φυσικό σπα Λουτρά Πόζαρ

Για πιο κοντινούς προορισμούς οι οποίοι συνδυάζουν βουνό και θάλασσα, η επιλογή είναι αδιαμφισβήτητα ο Νομός Πιερίας. Με μέρη όπως τον Πλαταμώνα, το Λιτόχωρο και την Κατερίνη έχεις την επιλογή να κάνεις το μπάνιο σου σε κάποια από τις παραλίες (Ολυμπιακή Ακτή, Γρίτσα, Πλάκα Λιτοχώρου) ή να πεζοπορήσεις στο πιο ορεινό κομμάτι της περιοχής. Φυσικά, στο ίδιο μέρος βρίσκεται και ο Όλυμπος που αυξάνει ακόμη περισσότερο το πλήθος των δραστηριοτήτων που μπορείς να κάνεις, όπως ορειβασία, πεζοπορία ή ακόμη και να βουτήξεις σε κάποια από τις πηγές.

Και αν ακόμη δεν ξέρεις ποιο από τα παραπάνω μέρη να επισκεφθείς υπάρχει πάντα η κλασική επιλογή της Χαλκιδικής.

Μη χάνεις καιρό λοιπόν, όποια μέρα έχεις ελεύθερο χρόνο πάρε την παρέα σου, το αυτοκίνητο σου και χαλάρωσε σε έναν πανέμορφο κοντινό προορισμό.

Επειδή πρόκειται για προορισμούς που θα επισκεφθείς με το αυτοκίνητο σου, για να μην έχεις δυσάρεστες εκπλήξεις φρόντισε το όπως πρέπει με το wallet+ της Hellas Direct.

Το wallet+ σου επιτρέπει να καλύψεις επισκευές στο αυτοκίνητό σου, σέρβις και αλλαγή ελαστικών, ώστε να μετακινείσαι με ασφάλεια και να είσαι σίγουρος ότι τίποτε δε θα χαλάσει τις διακοπές σου!

Μάλιστα, η υπηρεσία επιτρέπει να σπάσεις το κόστος σε δόσεις από 0% επιτόκιο, χωρίς πιστωτική κάρτα!

Άνοιξε λοιπόν τον χάρτη, επίλεξε μία κοντινή παραλία ή χωριό και χαλάρωσε για τα καλά έχοντας το κεφάλι σου ήσυχο!