Έρευνα για το θάνατο της 35χρονης στα Χανιά που πέθανε μετά τον τοκετό από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, διέταξε ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, Γιώργος Μπέας.

Σύμφωνα με δημοσιογράφο του parakritika.gr που φιλοξενήθηκε στο MEGA, «ο φάκελός της μελετάται». Η νεκροψία – νεκροτομή που διενεργήθηκε, δεν έδωσε κάποιο εύρημα που να δικαιολογεί μια αιτία θανάτου και γι’ αυτό θα γίνουν περαιτέρω εξετάσεις που πιθανώς θα δείξουν την αιτία θανάτου.

Η γυναίκα γέννησε με φυσιολογικό τοκετό, ενώ μόλις της πήραν το παιδί παρουσίασε επιπλοκές και πέθανε ξαφνικά.

Η τεχνική σύμβουλος που έχει ορίσει η οικογένεια, ανέφερε μιλώντας στο MEGA, πως «Διενεργήθηκε χθες η νεκροψία – νεκροτομή, δεν προέκυψε μακροσκοπικά εύρημα που να δικαιολογεί αιτία θανάτου. Επόμενο βήμα είναι να γίνουν ιστολογικές εξετάσεις για να πάρουμε απαντήσεις.

Για το νεογνό, δεν έχω πληροφορίες γιατί έχει σταλεί παραγγελία στην ιατροδικαστική υπηρεσία Κρήτης. Το μόνο που γνωρίζω από τον πατέρα ήταν ότι δεν έκλαψε αμέσως και δεν ανέπνευσε αμέσως, διασωληνώθηκε αμέσως και πήγαν όλα καλά. Απ’ όσο γνωρίζω και ενημερώθηκα η γυναίκα δεν είχε ιστορικό υγείας».

Και το παιδί παρουσίασε πρόβλημα αμέσως μόλις γεννήθηκε. Μεταφέρθηκε γρήγορα από τα Χανιά στο Ηράκλειο, ενώ πλέον η κατάστασή του είναι ελεγχόμενη.