Στο Pride Fair, που φιλοξενείται στη νότια πύλη της ΔΕΘ στο πλαίσιο του Thessaloniki Pride 2023, βρέθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, στέλνοντας το δικό του ξεχωριστό μήνυμα.

«Το Pride παγκοσμίως είναι μια μορφή έκφρασης, μια ημέρα χαράς αλλά και υπενθύμισης πως όλοι οι άνθρωποι πρέπει να είναι ίσοι δίχως απολύτως κανένα στοιχείο προκατάληψης, δίωξης ή σχολιασμού. Η προσπάθεια που πρέπει όλοι μαζί να κάνουμε είναι να προχωρούμε διαρκώς μπροστά, να σεβόμαστε και να μαθαίνουμε, διότι όσο κάποιος μαθαίνει εξελίσσεται και όσο εξελίσσεται γίνεται καλύτερος. Η λειτουργία μιας υγιούς κοινωνίας έχει να κάνει με την κατανόηση και αποδοχή των άλλων προς εμάς και τη δική μας κατανόηση και αποδοχή προς τους άλλους.

Η πόλη της Θεσσαλονίκης -με το τόσο έντονο στοιχείο του πολιτισμού, της ποικιλομορφίας, του κοσμοπολιτισμού, που δημιούργησε τόσες και τόσες καινοτόμες ιδέες- δεν μπορεί παρά να συνεχίσει να είναι συμπεριληπτική, να προχωράει διαρκώς μπροστά και να κάνει όσο περισσότερο μπορεί τους ανθρώπους της να νιώθουν περήφανοι, ίσοι και ελεύθεροι. Καλό Pride!», δήλωσε ο κ. Ζέρβας.