Η Έλενα Ράπτη Υπ. Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Συνδέσεις» στην ΕΡΤ με τους δημοσιογράφους Κώστα Παπαχλιμίντζο και Χριστίνα Βίδου και συζήτησαν  για την πολιτική επικαιρότητα.

Πιο συγκεκριμένα:

 Για την ανάγκη σχηματισμού αυτοδύναμης κυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία επεσήμανε ότι η  χώρα χρειάζεται άλματα κι αυτά μπορούν να επιτευχθούν από μια σταθερή κυβέρνηση, που πρέπει να είναι αυτοδύναμη.

Η πρόταση της ΝΔ στους πολίτες είναι απολύτως καθαρή: εξηγούμε με πολύ σαφή τρόπο γιατί η αυτοδυναμία είναι αναγκαιότητα για τη χώρα. Άλλη κυβερνητική πρόταση που να εξασφαλίζει σταθερότητα και πρόοδο δεν υπάρχει στο τραπέζι.

Αναφορικά με το  ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ και τον κ. Ανδρουλάκη διευκτίνησε  ότι ο  σχηματισμός μιας κυβέρνησης, δεν είναι μόνο αριθμητικό ζήτημα. Προϋποθέτει προγραμματικές συγκλίσεις και κουλτούρα συνεργασίας. Πως μπορεί να σχηματιστεί μια κυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ όταν ο κ. Ανδρουλάκης δεν έχει καν δεχθεί να συναντήσει τον κ. Μητσοτάκη κι όταν απορρίπτει τον κ. Μητσοτάκη για Πρωθυπουργό; 

  • Ποια προγραμματική σύγκλιση μπορεί να υπάρξει σε 3 ημέρες όταν ο κ. Ανδρουλάκης και το ΠΑΣΟΚ καταγγέλλουν την πολιτική της κυβέρνησης και την εξομοιώνουν με την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ; 
  • Σε κομβικά μεταρρυθμιστικά ζητήματα το ΠΑΣΟΚ, έχει υποστηρίξει αντίθετες θέσεις -όπως αξιολόγηση στο δημόσιο, άρθρο 16- .
  • Τι κυβέρνηση λοιπόν θα ήταν αυτή, ποιο επίπεδο συνεργασίας θα μπορούσε να υπάρξει και ποια διάρκεια θα είχε;

Υπενθύμισε την πρόταση του Πρωθυπουργού για επίσημη κοστολόγηση των προγραμμάτων όλων των κομμάτων. Τα οικονομικά προγράμματα των κομμάτων πρέπει να είναι αξιόπιστα και υλοποιήσιμα. Γι’ αυτόν τον λόγο η Νέα Δημοκρατία προσκαλεί και προκαλεί τα κόμματα  να συμφωνήσουν  σε δυο πράγματα: 

  • Πρώτον, να στείλουν άμεσα όλα τα κόμματα τα οικονομικά τους προγράμματα προς κοστολόγηση σε έναν από τους ακόλουθους τρεις φορείς: το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, το Ελληνικό Δημοσιονομικό Συμβούλιο ή την Τράπεζα της Ελλάδος. Η Ν.Δ.  έχει  ήδη κοστολογήσει το δικό της οικονομικό πρόγραμμα στα 9 δισ. ευρώ σωρευτικά στην τετραετία με στοιχεία του Γ.Λ.Κ. υπό τη Γενική Γραμματεία Δημοσιονομικής Πολιτικής. 
  • Δεύτερον, να υπερψηφίσουν  στην επόμενη κοινοβουλευτική περίοδο νομοθετική ρύθμιση που θα υποχρεώνει τα κόμματα να υποβάλλουν προς κοστολόγηση τα οικονομικά τους προγράμματα στο Ελληνικό Δημοσιονομικό Συμβούλιο πριν τα ανακοινώσουν επίσημα. Θα ανταποκριθούν;
  • Το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για την επόμενη τετραετία είναι λεπτομερώς κοστολογημένο και είναι ένα πρόγραμμα ισχυρής και βιώσιμης ανάπτυξης για όλους, που θα φέρει αυξήσεις μισθών, ακόμα περισσότερες και ακόμα καλύτερα αμειβόμενες δουλειές για όλους.
  • Τα οικονομικά προγράμματα των κομμάτων πρέπει να είναι αξιόπιστα και υλοποιήσιμα. Γι’ αυτό το λόγο προσκαλούμε και προκαλούμε να συμφωνήσουμε σε δυο πράγματα: 

📍Φιλοξενήθηκα στην εκπομπή «Συνδέσεις» στην ΕΡΤ με τους δημοσιογράφους Κώστα Παπαχλιμίντζο @costaspap και Χριστίνα Βίδου @xristinavidou και συζητήσαμε για την πολιτική επικαιρότητα.📍Πιο συγκεκριμένα: 🔘για την ανάγκη σχηματισμού αυτοδύναμης κυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία 🔘το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ και τον κ. Ανδρουλάκη 🔘την πρόταση του Πρωθυπουργού για επίσημη κοστολόγηση των προεκλογικών προγραμμάτων όλων των κομμάτων. #ElenaRapti #vouli #politician #Greece #Hellas #Thessaloniki #nd #ΝέαΔημοκρατία @costaspap @xristinavidou @sindeseis #news @ertofficial

Posted by Elena Rapti on Thursday, May 18, 2023