Η Έλενα Ράπτη, Υπ. Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, φιλοξενήθηκε στον ραδιοφωνικό σταθμό Metropolis 95,5, στην εκπομπή «Παρέμβαση» με τον Κώστα Παπαζαφειρίου.                    

Ως επικεφαλής του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Προστασία των Παιδιών από τη Σεξουαλική Κακοποίηση και Εκμετάλλευση παρουσίασε τους στόχους του καθώς και τις 11 οριζόντιες διυπουργικές πολιτικές του.

Υπάγεται στον Υπουργό Επικρατείας και για την επίβλεψή του συγκροτείται Πολιτική Επιτροπή Παρακολούθησης Δημοσίων Πολιτικών στην οποία μετέχουν 12 Υπουργεία.

 Επιγραμματικά, οι πολιτικές είναι:

  • Ενιαίο Εθνικό Πρωτόκολλο Διαχείρισης Κρουσμάτων
  • Εθνικό Αρχείο Καταγραφής και Επιτήρησης Κρουσμάτων
  • Πλαίσιο ελέγχου εργαζομένων και εθελοντών-Ειδικό Ποινικό
  • Μητρώο   για αδικήματα σεξουαλικής βίας κατά ανηλίκων
  • Εκπαίδευση Επαγγελματιών
  • Πολιτικές Προστασίας του Παιδιού και ορισμός Υπευθύνων Παιδικής Προστασίας
  • Εθνική εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών
  • Ενημέρωση και ενδυνάμωση των παιδιών για την πρόληψη της δια ζώσης και της διαδικτυακής σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσής τους
  • Ενίσχυση των εμπλεκόμενων υπηρεσιών συνδρομής των παιδιών και δίωξης των δραστών
  • Θεσμικές παρεμβάσεις επικαιροποίησης – αναβάθμισης του υφιστάμενου πλαισίου
  • Ενίσχυση της έρευνας για την πρόληψη και αντιμετώπιση της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών.
  • Συστράτευση ιδιωτικού και δημόσιου, κυβερνητικού και μη κυβερνητικού τομέα

✏️Φιλοξενήθηκα στον ραδιοφωνικό σταθμό Metropolis 95,5, στην εκπομπή «Παρέμβαση» με τον Κώστα Παπαζαφειρίου. ✏️ Ως επικεφαλής του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Προστασία των Παιδιών από τη Σεξουαλική Κακοποίηση κι Εκμετάλλευση παρουσίασα τους στόχους του καθώς και τις 11 οριζόντιες διυπουργικές πολιτικές του. ✏️ Υπάγεται στον Υπουργό Επικρατείας και για την επίβλεψή του συγκροτείται Πολιτική Επιτροπή Παρακολούθησης Δημοσίων Πολιτικών στην οποία μετέχουν 12 Υπουργεία✏️ Επιγραμματικά, οι πολιτικές είναι:◾️ Ενιαίο Εθνικό Πρωτόκολλο Διαχείρισης Κρουσμάτων◾️Εθνικό Αρχείο Καταγραφής και Επιτήρησης Κρουσμάτων◾️Πλαίσιο ελέγχου εργαζομένων και εθελοντών-Ειδικό Ποινικό◾️Μητρώο για αδικήματα σεξουαλικής βίας κατά ανηλίκων◾️Εκπαίδευση Επαγγελματιών◾️Πολιτικές Προστασίας του Παιδιού και ορισμός Υπευθύνων Παιδικής Προστασίας◾️Εθνική εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών◾️Ενημέρωση και ενδυνάμωση των παιδιών για την πρόληψη της δια ζώσης και της διαδικτυακής σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσής τους◾️Ενίσχυση των εμπλεκόμενων υπηρεσιών συνδρομής των παιδιών και δίωξης των δραστών◾️Θεσμικές παρεμβάσεις επικαιροποίησης – αναβάθμισης του υφιστάμενου πλαισίου◾️Ενίσχυση της έρευνας για την πρόληψη και αντιμετώπιση της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών.◾️ Συστράτευση ιδιωτικού και δημόσιου, κυβερνητικού και μη κυβερνητικού τομέα#ElenaRapti #vouli #politician #Greece #Hellas #Thessaloniki #nd #ΝέαΔημοκρατία #σπάσετησιωπή #προστασίαπαιδιών #ένασταπέντε #παιδικήσεξουαλικήκακοποίηση #childsexualabuse #councilofEurope #againstchildsexualabuse #σεξουαλικήκακοποίησηανηλίκων #σεξουαλικήεκμετάλλευση #ενημέρωσηπαιδιών #ΕθνικόΣχέδιοΔράσης @metropolis955 #παπαζαφειρίουκώστας (15/4/2023)

Posted by Elena Rapti on Saturday, May 6, 2023