Έκλεψε την παράσταση για ακόμη μία χρονιά ο ρουκετοπόλεμος στο Βροντάδο Χίου, με την  κόντρα των ενοριών του Αγίου Μάρκου και της Παναγίας Ερυθιανής να γίνεται με μέτρο και σεβασμό στην ασφάλεια των θεατών.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, χρησιμοποιήθηκαν 20.000 ρουκέτες, αριθμός μικρότερος από τα δεδομένα προ πανδημίες, όταν και οι ρουκέτες ξεπερνούσαν τις 100.000.

Οι πρώτες ρουκέτες άρχισαν να πέφτουν αρκετά αργότερα από το συνηθισμένο και συγκεκριμένα λίγο μετά τις 21:00 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου.

Προβολή στο Λας Βέγκας

Ο ρουκετοπόλεμος της Χίου βρέθηκε στο επίκεντρο χολιγουντιανής παραγωγής με την εταιρεία MSG, να καταφθάνει στο νησί προκειμένου να κινηματογραφήσει με μέσα τεχνολογίας το έθιμο, προκειμένου να προβληθεί στην μεγαλύτερη αίθουσα προβολής του κόσμου, τη γνωστή MSG Sphere, τον προσεχή Σεπτέμβρη στο Λας Βέγκας.

Πίσω από την κινηματογράφηση βρίσκεται ο Αμερικανός σκηνοθέτης Ντάρεν Αρονόφσκι, η ταινία του οποίου (Η Φάλαινα) πρωταγωνίστησε στα βραβεία Όσκαρ.

Σημειώνεται ότι η Χίος επιλέχθηκε ανάμεσα σε 35 μέρη από όλον τον κόσμο για μία σειρά επεισοδίων που θα προβληθούν στην MSG Sphere στο Λας Βέγκας.