Η συγγραφέας Κατερίνα Πλουμιδάκη έφτασε ένα βήμα πριν πεθάνει, γιατί όπως αναφέρει γνώρισε έναν γιατρό, ο οποίος της έκανε χειρουργείο ρουτίνας στα χείλη, όμως τίποτα δεν εκτυλίχθηκε όπως περίμενε.

Όπως αναφέρει η εκπομπή «Live News» που παρουσιάζει ο Νίκος Ευαγγελάτος, όλα ξεκίνησαν τον Νοέμβριο του 2020. «Με κοιτούσε έντονα και μέσα σε πέντε λεπτά, χωρίς να του έχω δώσει κανένα δικαίωμα, με ρωτάει: “Τι έχεις κάνει στα χείλη σου;”. Η αλήθεια είναι πως πριν από 30 χρόνια είχα κάνει μια ένεση κολλαγόνου. Είχα λεπτά χείλη και ήθελα λίγο να τα αυξήσω, τίποτα υπερβολικό», είπε χαρακτηριστικά.

«Τον Ιούλιο του 2021 τον επισκέφτηκα και τον ίδιο μήνα χειρουργήθηκα. Όλους αυτούς τους μήνες ο ίδιος είχε κρατήσει επαφή μαζί μας. Μας έπαιρνε συχνά τηλέφωνο, τον άντρα μου κι εμένα και αναπτύξαμε μια φίλια μαζί του. Κατάφερε και κέρδισε την πλήρη εμπιστοσύνη μας», είπε και πρόσθεσε ότι «όπως με ενημέρωσε ο γιατρός δεν είχα καλή επούλωση, η αλήθεια είναι πως το χειρουργημένο σημείο νέκρωνε χωρίς εκείνος προφανώς να το έχει αντιληφθεί. Αποφάσισε να μου χορηγήσει μία ένεση με αιμοπετάλια για να αποκαταστήσει τη βλάβη. Αυτό οδήγησε σε περαιτέρω θρόμβωση και κατέστρεψε οποιαδήποτε εναπομείνασα ροή αίματος αντί να ανακουφίσει τη φλεβική συμφόρηση. Έμεινα με το νεκρό δέρμα από τις 27 Ιουλίου μέχρι τις 6 Αυγούστου, με κίνδυνο να πεθάνω».

Τελικά, κατέληξε να κάνει τελικά 7 χειρουργεία για να σώσει όχι μόνο τα χείλη της, αλλά και την ίδια τη ζωή της, ενώ πέρασε από τα χέρια 22 γιατρών σε Ελλάδα και ΗΠΑ, με την περίπτωσή της να χαρακτηρίζεται από ειδικούς μοναδική στον κόσμο.

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω καλά γιατί η μύτη μου έχει μετατοπιστεί από το κέντρο του προσώπου μου. Δεν επιτρέπεται να εκτεθώ στον ήλιο, να βγω έξω αν έχει πολύ κρύο γιατί δεν έχω καλή αιμάτωση. Δεν επιτρέπεται να τρέξω ή να κάνω οποιοδήποτε άθλημα, κολύμπι στη θάλασσα, δεν μπορώ να φάω κανονικά, δεν μπορώ να γελάσω, να κλάψω, να χασμουρηθώ, να τραγουδήσω, να φιλήσω. Δεν έχω πια σφιγκτήρα μυ στόματος καθώς μου τον έκοψε ο γιατρός στο χειρουργείο, πίνω μόνο μέσα από καλαμάκι», είπε στη συνέχεια για την κατάσταση της υγείας της.