Σε στενό οικογενειακό κύκλο αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη η κηδεία της Βαρβάρας Μπαζιάνας, μητέρας της Μπέτυς Μπαζιάνα, συντρόφου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, που έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί μετά από μάχη που έδινε με τον καρκίνο τα τελευταία χρόνια.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η υγεία της επιδεινώθηκε ραγδαία τα τελευταία εικοσιτετράωρα με αποτέλεσμα να επέλθει το μοιραίο.

Επί μήνες νοσηλευόταν στο Λαϊκό Νοσοκομείο, ενώ το τελευταίο διάστημα είχε επιστρέψει στην οικία της, όπου και απεβίωσε έχοντας στο πλευρό την Μπέτυ Μπαζιάνα.

Θυμίζουμε ότι ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ακύρωσε όλες τις σημερινές συναντήσεις του προκειμένου να βρίσκεται στο πλευρό της συντρόφου του αυτές τις δύσκολες ώρες. Παράλληλα δεν μίλησε στη Βουλή όπως είχε προγραμματίσει, ενώ δεν θα συμμετάσχει και στη Σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών που θα γίνει στις Βρυξέλλες την Πέμπτη, ημέρα της κηδείας. Κατόπιν του θλιβερού γεγονότος, ο διπλωματικός σύμβουλος του κ. Τσίπρα, Βαγγέλης Καλπαδάκης ενημέρωσε σχετικά τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές.

Η σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Κουμουνδούρου έχει ως εξής: «Έφυγε σήμερα το πρωί από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών η Βαρβάρα Μπαζιάνα, μητέρα της Μπέτυς Μπαζιάνα, συντρόφου του Αλέξη Τσίπρα. Η Βαρβάρα Μπαζιανα γεννήθηκε στην Κεφαλονιά. Σπούδασε και έζησε στην Αθήνα, όπου εργάστηκε ως μαία. Τα τελευταία χρόνια έδωσε σκληρή μάχη με το καρκίνο, με βαθιά αξιοπρέπεια και δύναμη. Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία εκφράζει τα βαθιά του συλλυπητήρια στην οικογένεια».