Και η Κρήτη συμμετέχει ενεργά στη σημερινή απεργία για τα θύματα των Τεμπών, που πραγματοποιείται σε ολόκληρη την Ελλάδα. Στο Ηράκλειο, οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Ελευθερίας, με αίτημα την «απόδοση ευθυνών σε όσους αναλογούν» για την τραγωδία στα Τέμπη και «καμία συγκάλυψη».

Στην απεργιακή συγκέντρωση διαμαρτυρίας συμμετείχαν εργαζόμενοι του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, συνδικάτα του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, εκπαιδευτικοί, η Ένωση Γονέων Μαθητών Ηρακλείου, μαθητές, φοιτητές και συνταξιούχοι.

Οι διαδηλωτές ζητούν «να μην ιδιωτικοποιείται ο δημόσιος πλούτος είτε αφορά τις συγκοινωνίες και το σιδηροδρομικό έργο, είτε την υγεία και την παιδεία», και, ταυτόχρονα, να παρθούν μέτρα ασφαλείας στους χώρους εργασίας, αλλά και αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις. Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε πορεία διαμαρτυρίας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Λόγω της απεργιακής κινητοποίησης, ακυρώθηκαν όλες οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης», ενώ τροποποιήσεις έγιναν και στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια.

Σύμφωνα με το ekriti.gr, η πορεία συνοδεύτηκε από επεισόδια, όταν ομάδα ατόμων προκάλεσε ζημιές στη βιτρίνα καταστήματος, με συνέπεια στην περιοχή να αναπτυχθούν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Στους δρόμους βγήκαν και οι Χανιώτες

Και στην πλατεία της δημοτικής αγοράς των Χανίων πραγματοποιήθηκε σήμερα απεργιακή συγκέντρωση στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας των συνδικάτων. Μέλη σωματείων, φοιτητικών συλλόγων και κομμάτων, καθώς και πολίτες, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία όπου και πραγματοποιήθηκαν ομιλίες από εκπροσώπους των διοργανωτών της κινητοποίησης.

Σύμφωνα με το haniotika-nea.gr, στις 11.20 ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους των Χανίων, με τους συμμετέχοντες να κρατούν πανό και να φωνάζουν συνθήματα, ζητώντας την διαλεύκανση των αιτιών για το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών και την λήψη μέτρων για την ασφάλεια των συγκοινωνιών. Η κινητοποίηση έλαβε τέλος λίγο μετά τις 12.30.