Δέκα ημέρες έχουν περάσει από την τραγωδία στα Τέμπη, όπου 57 άνθρωποι έχασαν άδικα τη ζωή τους μετά τη σφοδρή σύγκρουση των τρένων. Αρκετές αντιφάσεις και «μπαλάκι» ευθυνών ανάμεσα στον 59χρονο σταθμάρχη αλλά και τον επιθεωρητή.

Ήδη έχει βγει στα φώτα της δημοσιότητας το σβήσιμο με blanco στο τετράδιο όπου αναφέρονται οι ώρες που παραδίδουν την βάρδια και φεύγουν.

Για τα νέα στοιχεία που ρίχνουν φως στην τραγωδία των Τεμπών μίλησε η Αγγελική Νικολούλη στην έναρξη του «Φως στο Τούνελ». Η γνωστή δημοσιογράφος αναφέρθηκε στις εξελίξεις που αφορούν το δυστύχημα που άφησε πίσω του 57 νεκρούς στα Τέμπη.

«Πέρασαν 10 ημέρες από εκείνη την Τρίτη, που θα γραφτεί πλέον στην ιστορία ως η πιο μαύρη Τρίτη του ΟΣΕ. Πέρασαν 10 ημέρες από την τραγωδία στην κοιλάδα των Τεμπών που πάγωσε όλη τη χώρα, με 57 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες. Πέρασαν 10 ημέρες από τη μετωπική σύγκρουση των δύο τρένων που βρέθηκαν στην ίδια γραμμή… Στη γραμμή που τα έστειλαν ένας άπειρος, άσχετος, τυφλός σταθμάρχης στη Λάρισα και κάποιοι υπεύθυνοι ανεύθυνοι».

Όπως είπε η ίδια, τα νέα στοιχεία και τα ηχητικά ντοκουμέντα που είδαν το φως της δημοσιότητας προκαλούν σοκ και ανατριχίλα.

«Κρατάμε και κάτι θετικό, ότι η δικαιοσύνη άρχισε να μιλάει και μιλάει δυνατά. Τόσο δυνατά, που οι ψηλές καρέκλες κάποιων ευθυνόντων έχουν αρχίσει να τρίζουν και ακούμε το τρίξιμο», σχολίασε η Αγγελική Νικολούλη.

Η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια δεν μπόρεσε στη συνέχεια να συγκρατήσει τον εκνευρισμό της για τα απανωτά λάθη και την μη παραδοχή των λαθών από συγκεκριμένους ανθρώπους.

Όπως είπε η ίδια, τα νέα στοιχεία και τα ηχητικά ντοκουμέντα που είδαν το φως της δημοσιότητας προκαλούν σοκ και ανατριχίλα.

«Βλέπουμε στο έγγραφο στο οποίο αναφέρει ο σταθμάρχης που την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια, γιατί είχε κουραστεί στη βάρδια του, είχε κουραστεί…Συμβάν ουδέν! Αμ έλα βρε μεγάλε καπετάνιε εσύ που την έκανες έτσι και έφυγες και πήγες στα κλεφτά να διορθώσεις την ώρα για να μην μπλέξεις, ότι το συμβάν δεν ήταν “ουδέν”, μετά είχαμε τραγωδία. Που αν ήσασταν και οι δύο εκεί ίσως είχατε βοηθήσει τον άπειρο εκεί και δεν είχαμε όλα αυτά που συνέβησαν. Να, 22:30, το διόρθωσε!», ανέφερε η παρουσιάστρια.

Στο έγγραφο, διακρίνεται η ώρα της βάρδιας σβησμένη και αλλαγμένη. Στο έγγραφο που καταγράφεται πως δεν υπήρξε κανένα συμβάν μεταξύ 14.00 και 22.30, φανερά έχει αλλαχτεί με μπλάνκο η ώρα αναχώρησης για να γράφει 22.30.

Όλα δείχνουν πως κάποιος έσπευσε να αλλάξει με μπλάνκο την ώρα αναχώρησης των δύο σταθμαρχών στο βιβλίο παράδοσης – παραλαβής, γεγονός που πυροδότησε την οργή της Αγγελικής Νικολούλη.

«Κάποιοι σταθμάρχες κοίταζαν όταν θα πάνε στο σταθμαρχείο πώς θα πλαστογραφήσουν ένα έγγραφο, για να μη φαίνεται τι ώρα έφυγαν. Δεν μπορώ να το διανοηθώ αυτό! Αντί να τρέξουν να βοηθήσουν τον κόσμο που υπέφερε, να δούμε τις ψυχές και όχι τα παλιοσίδερα, κοίταξαν να δουν πώς θα αλλάξουν την ώρα που έφυγαν, για να μην μπλέξουν», είπε η γνωστή δημοσιογράφος στον αέρα του «Τούνελ».