Σήμερα κηδεύεται ο βραβευμένος σκηνοθέτης, Λάκης Παπαστάθης, ένας από τους θεμελιωτές του πολιτιστικού ντοκιμαντέρ στην ελληνική τηλεόραση, που πέθανε την Τετάρτη 8/3 σε ηλικία 79 ετών μετά από μάχη με τον καρκίνο.

Τον Λάκη Παπαστάθη αποχαιρετούν στο νεκροταφείο του Βύρωνα ο φίλος του Διονύσης Σαββόπουλος και μεταξύ άλλων ο Σταμάτης Φασουλής, ο Κώστας Αρζόγλου και ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, ο Δημήτρης Καταλειφός, ο Παντελής Βούλγαρης, η Σία Αναγνωστοπούλου, η Ελένη Ζιώγα, ο Αίας Μανθόπουλος, η Σοφία Ζαχαράκη κ.ά. Όλοι βρίσκονται δίπλα στη σύζυγο του Λάκη Παπαστάθη, την ηθοποιό Υβόννη Μαλτέζου και τον γιο τους, Αργύρη.

Διονύσης Σαββόπουλος

Ο Λάκης Παπαστάθης ήταν ένας από τους κύριους εκπροσώπους του Νέου Ελληνικού Κινηματογράφου, αλλά και ένας πολύπλευρα δημιουργικός άνθρωπος, ο οποίος άφησε το αποτύπωμά του σε πολλά είδη τέχνης και με διαφορετικά μέσα έκφρασης (κινηματογράφος, τηλεόραση, λογοτεχνία, κριτική κ.α.).

Τo πιο σημαντικό ίσως κεφάλαιο της καλλιτεχνικής του ζωής ήταν η πολιτιστική εκπομπή «Παρασκήνιο» την οποία δημιούργησε μαζί με τον σκηνοθέτη Τάκη Χατζόπουλο και η οποία άρχισε να προβάλλεται στην ΕΡΤ το 1976. Ο Παπαστάθης σκηνοθέτησε ο ίδιος δεκάδες επεισοδίων του «Παρασκηνίου», τα οποία απαθανάτισαν σπουδαία πρόσωπα της πνευματικής ζωής της χώρας και αποτελούν διαχρονικά μείζον τμήμα του ιστορικού αρχείου της ελληνικής τηλεόρασης.Ως τον Ιούνιο του 2013, όταν έκλεισε η ΕΡΤ και διακόπηκε η εκπομπή το «Παρασκήνιο» είχε ξεπεράσει τα 900 θέματα (δεκαοκτάλεπτα, ημίωρα ή διάρκειας 52 λεπτών).

Η σύζυγός του Υβόννη Μαλτέζου και ο γιος του, Αργύρης