Στην έκτακτη εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου «Πρόσωπο με Πρόσωπο» που μεταδόθηκε αργά τη νύχτα της Τετάρτης (1/3) από τη συχνότητα του ANT1 και επικεντρώθηκε στο πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, ο δημοσιογράφος έμεινε άφωνος όταν μεταδόθηκε το ηχητικό ντοκουμέντο με τις τελευταίες εντολές του σταθμάρχη.

«Εκεί φαίνεται, όπως προκύπτει από τις σύντομες συνομιλίες, ότι ο σταθμάρχης χωρίς να το αντιλαμβάνεται πιθανόν, δίνει εντολή να μπουν στην παρακαμπτήριο και να συνεχίσουν το ταξίδι τους από τη γραμμή Θεσσαλονίκη – Αθήνα στην οποία ήδη κινείτο η εμπορική αμαξοστοιχία» τόνισε ο Νίκος Χατζηνικολάου και συνέχισε αμέσως μετά την προβολή του συγκεκριμένου αποσπάσματος:

«Καταλαβαίνω καλά ότι του έδωσε οδηγία να περάσει με κόκκινο; Καταλαβαίνω καλά; Είναι τρομερό! Παρακαλώ να το ξαναδούμε! Να το ακούσουμε για να καταλάβουμε γιατί είναι σοκαριστικός ο διάλογος. Παρακαλώ να το ξαναδούμε».

«Είναι σοκ! Είναι σοκ! Ο μηχανοδηγός πια δεν ζει. Το κόκκινο φωτόσημο είναι «να μην προχωρήσεις». Αυτό καταλαβαίνω εγώ και για αυτό ζήτησα να το ξαναδούμε αλλά θα ρωτήσουμε για αυτόν τον διάλογο στη συνέχεια γιατί έχουμε πολλούς σιδηροδρομικούς που θα βγουν στην εκπομπή».

«Από τύχη βρέθηκα στο 5ο βαγόνι, είχα εισιτήριο για το δεύτερο»

Στην ίδια εκπομπή, επιβάτης που επιβίωσε κατέθεσε τη δική του εμπειρία για το πώς βίωσε τη σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη αργά το βράδυ της Τρίτης (28/2).

«Κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης ήμουν στο πέμπτο βαγόνι. Επικρατούσε αναστάτωση και αργήσαμε να συνειδητοποιήσουμε τι συμβαίνει. Προσπαθήσαμε να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας και να βρούμε μία έξοδο. Προσπαθήσαμε να σπάσουμε τα τζάμια αλλά δεν ήταν εφικτό οπότε καταφέραμε να ανοίξουμε μία από τις πόρτες από εκεί που διαφύγαμε», είπε ο Παναγιώτης Σταφύλας.

«Ήταν αρκετά έντονη η σύγκρουση, δεν έμοιαζε με σταδιακό σταμάτημα ενός τρένου, ήταν πολύ απότομη. Στο βαγόνι που ήμουν υπήρχε μία κυρία που είχε ένα κόψιμο στο κεφάλι της. Εγώ από τύχη έκατσα στο πέμπτο βαγόνι, είχα εισιτήριο για το δεύτερο», τόνισε χαρακτηριστικά.