Κατά του ΣΥΡΙΖΑ στράφηκε το πρωί της Τετάρτης (4/1) κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος χαρακτηρίζοντας «τυχοδιωκτική και εθνικά ανεύθυνη» τη στάση του για την παράνομη μετανάστευση στον Έβρο.

«Τα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας δείχνουν μείωση στους δείκτες εγκληματικότητας. Δεν είδα την παραμικρή ανακοίνωση από την αξιωματική αντιπολίτευση για το γεγονός αυτό. Συνεχίζουν όμως, να επιμένουν και να λένε ψέματα για το περιστατικό στον Έβρο» τόνισε μιλώντας στην εκπομπή του OPEN «Ώρα Ελλάδος».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να ανοίξει τα σύνορα της χώρας και να συμβεί αυτό που έγινε την περίοδο 2015, 2016, 2017 με το αίσχος της Μόριας στη Μυτιλήνη, της Ειδομένης και του Ελληνικού, όταν στοιβάζονταν και λιάζονταν χιλιάδες παράνομοι μετανάστες» σημείωσε.

Παράλληλα, ο Τάκης Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στα στοιχεία της εγκληματικότητας για το 2022 αλλά και για τις επερχόμενες εκλογές.

«Μείωση της μεσαίας και χαμηλής εγκληματικότητας κατά 25%»

«Ζήτησα από την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας να παρουσιάζονται τις πρώτες ημέρες κάθε χρόνου τεκμηριωμένα και αξιόπιστα στοιχεία για την εγκληματικότητα και ο απολογισμός δράσης της Ελληνικής Αστυνομίας για την χρονιά που πέρασε. Με αυτό τον τρόπο όλοι μπορούν να κρίνουν και να συγκρίνουν. Αξιολογούμαστε όλοι γιατί πιστεύω ότι η ασφάλεια δεν μπορεί να είναι μόνο λόγια στα οποία όλοι συμφωνούμε. Πρέπει να υπάρχει ασφάλεια με μετρήσιμα αποτελέσματα και όχι έργο της ημέρας. Αυτό που απασχολεί τη μέση ελληνική οικογένεια είναι κλοπές, ληστείες, διαρρήξεις, κλοπές αυτοκινήτων. Εκεί αν συγκρίνουμε το 2022 με την περίοδο προ κορονοϊού, δηλαδή την περίοδο 15-19 υπάρχει μείωση αυτής της χαμηλής παραβατικότητας και εγκληματικότητας κατά 25%. Δεν εφησυχάζουμε, δεν επαναπαυόμαστε γιατί ο σκοπός είναι να ενισχυθεί το αίσθημα ασφαλείας» σημείωσε.

«Έχουμε παρέμβει σε πολλά άβατα ανομίας»

Παράλληλα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής του συνέντευξης δήλωσε: «Έχουμε παρέμβει σε πάρα πολλά άβατα, ανομίας και παρανομίας, σε πολλές άσχημες καταστάσεις όπως ήταν αυτή στη φοιτητική εστία στου Ζωγράφου όπου για πολλά χρόνια δρούσαν εγκληματικές οργανώσεις. Εκεί που έπρεπε να είναι τα παιδιά του ελληνικού λαού, ιδιαίτερα των οικογενειών που δυσκολεύονται να έχουν να πληρώσουν το νοίκι για τις σπουδές τους, τρεις εγκληματικές οργανώσεις είχαν βρει καταφύγιο. Και αυτό ήταν γνωστό από το 2018 και η προηγούμενη Κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα».

«Αντίθετα εξαιτίας της ιδεοληψίας της άφηνε στο όνομα ενός πανεπιστημιακού ασύλου να δρουν ανενόχλητοι εγκληματίες, κακούργοι κακοποιοί και να θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή όχι μόνο των παιδιών αλλά όλης της ευρύτερης περιοχής. Από την ημέρα που είχε γίνει αυτή η επιχείρηση στη περιοχή Ζωγράφου και Καισαριανής έχει μειωθεί ακόμα περισσότερο καθοριστικά η εγκληματικότητα» συμπλήρωσε.

«Οι λιγότερες ανθρωποκτονίες τα τελευταία 11 χρόνια»

Αναφερόμενος στο 2022 ο Τάκης Θεοδωρικάκος σημείωσε είναι η χρονιά με τις λιγότερες δολοφονίες τα τελευταία 11 χρόνια.

«Έγιναν 79 ανθρωποκτονίες ενώ για παράδειγμα το 2011 είχαν γίνει 184. Υπάρχει και κάτι άλλο. Το 2022, η Ελληνική Αστυνομία εξιχνίασε το 90% από αυτές τις δολοφονίες, δηλαδή βρήκε τους δράστες και τους οδήγησε στη δικαιοσύνη ενώ στο παράδειγμα που σας ανέφερα το 2011, πάω 10 χρόνια πίσω για να μην λέει κανείς ότι έχουμε κομματικές σκοπιμότητες και δεν κοιτάζουμε πριν από 3-4 χρόνια το ποσοστό ήταν 45%. Δεν υπάρχει περίπτωση να παραιτηθούμε από την προσπάθεια να εξιχνιαστεί κάθε εγκληματική πράξη και ιδιαίτερα κάθε δολοφονία, κάθε αφαίρεση ανθρώπινης ζωής. Είμαστε επίμονοι, γίνονται σοβαρές και συστηματικές έρευνες, τις οποίες τις αξιολογώ με θετικό τρόπο, γίνεται πολύ σοβαρή προσπάθεια την οποία την παρακολουθούμε και θα είμαστε ικανοποιημένοι όταν οι δράστες κάθε περίπτωσης οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη. Για παράδειγμα πριν από δύο μήνες κάναμε ολόκληρη διεθνή επιχείρηση με τον Αλβανό συνάδελφό μου, προκειμένου να συλληφθεί ένας Αλβανός κακοποιός που βίασε μία κοπέλα στο Παλαιό Φάληρο» είπε.

«Υπερβήκαμε όρια, νόμους και πρωτόκολλα για να τον συλλάβουμε. Θέλουμε να περάσουμε ένα μήνυμα ότι νοιαζόμαστε για κάθε πολίτη και όχι μόνο για αυτούς που σε εισαγωγικά ή χωρίς εισαγωγικά είναι επώνυμοι η έχουνε ισχύ πολιτική, οικονομική, μας νοιάζει κάθε άνθρωπος» συμπλήρωσε.

«Ενισχύεται η παρουσία των αστυνομικών στις γειτονιές»

«Με σταθερό σχέδιο ενισχύεται η παρουσία των αστυνομικών στις γειτονιές. Γιατί όποιος βλέπει τη νύχτα ειδικά το περιπολικό με τον αναμμένο φάρο και την παρουσία των αστυνομικών, δεν αποφασίζει εύκολα να πάει να κάνει εγκληματική πράξη. Θα ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο τις επόμενες ημέρες τις ημέρες τις αστυνομικές δυνάμεις και θα υλοποιηθεί ο σχεδιασμός με τον οποίο δεν υπάρχει περίπτωση σε μέρη που υπάρχει μαζική παρουσία των ανθρώπων, να μην υπάρχει και η εμφανής παρουσία της Ελληνικής Αστυνομίας» επεσήμανε ο αρμόδιος υπουργός.

«Αύξηση των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας»

Μιλώντας για τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας ο Τάκης Θεοδωρικάκος σημείωσε: «Έχουμε πολύ σοβαρή αύξηση των περιστατικών. Είναι σοκαριστικά τα στοιχεία καθώς η Ελληνική Αστυνομία ασχολήθηκε με 11.500 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας μέσα στο 2022. Καλούμε όλους τους ανθρώπους να μιλούν και να απευθύνονται στην Αστυνομία. Ιδίως τις γυναίκες που κατά μείζονα λόγο είναι θύματα. Να ανοίξουν την ψυχή τους και την καρδιά τους να πουν το πρόβλημα τους για να μπορέσουμε να δράσουμε. Δημιουργήσαμε 18 γραφεία που ασχολούνται με το θέμα και μέσα στο 2023 θα τα διπλασιάσουμε. Υπάρχει η γραμμή 15900 όπου μπορεί ο κάθε άνθρωπος, η κάθε γυναίκα να απευθυνθεί και όταν φτάσει στην Αστυνομία είναι υποχρεωτικό να υπάρχει δικογραφία και παίρνονται μέτρα προστασίας».

«Αποτρέψαμε την παράνομη είσοδο στη χώρα 256.000 μεταναστών»

«Η πρώτη αποστολή της Ελληνικής Αστυνομίας είναι η φύλαξη των συνόρων της πατρίδας μας από την παράνομη μετανάστευση. Εκεί υπάρχει ένας συγκλονιστικός αριθμός 256.000 παράνομοι μετανάστες απετράπησαν το 2022 να περάσουν παρανόμως από τον Έβρο. Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο δεν κάνουμε τίποτα λιγότερο από αυτό που πρέπει για να προστατέψουμε τα σύνορα της πατρίδας μας παρότι ορισμένοι θα κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους να αντιστρέψουν την αλήθεια» ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Μιλώντας δε για την Ελληνική Αστυνομία διαμήνυσε πως «τηρεί πλήρως το διεθνές δίκαιο και όλους τους διεθνείς κανόνες που υπάρχουν για τη δράση της και συνεργάζεται σταθερά με τον Frontex. Είναι γνωστό επίσης, ότι οι αστυνομικοί μας και πέρυσι το χειμώνα και πρόπερσι, τα λέω γιατί τα βίωσα προσωπικά, έχουν σώσει εκατοντάδες παράνομους μετανάστες, τους οποίους είχαν ρίξει οι απέναντι στα χειμαρρώδη και παγωμένα νερά του Έβρου».

«Επικίνδυνη και τυχοδιωκτική πολιτική από τον ΣΥΡΙΖΑ»

«Οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ ακολουθούν μία πολιτική απίστευτα τυχοδιωκτική, επικίνδυνη πολιτική η οποία στρέφεται ενάντια στα συμφέροντα του ελληνικού λαού και της πατρίδας μας. Επειδή δεν έχουν πεδίο αντιπολίτευσης και αυτό αποδεικνύεται ξεκάθαρα από το γεγονός. Κάνει μεγάλη εντύπωση γι αυτό στα στοιχεία της ελληνικής αστυνομίας που δείχνουν τους δείκτες εγκληματικότητας δεν είδα την παραμικρή ανακοίνωση. Πού είναι το ενδιαφέρον τους; Πού είναι η δική τους αξιολόγηση; Πού είναι οι δικές τους θέσεις; Πού είναι οι δικές τους προτάσεις;» διερωτήθηκε.

«Συνεχίζουν όμως να επιμένουν και να λένε ψέματα για το περιστατικό με τη νησίδα στον Έβρο. Έχουν τελείως διαφορετική πολιτική από τη δική μας κυβέρνηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να ανοίξει τα σύνορα και να συμβεί αυτό που έγινε την περίοδο 2015, 2016, 2017 στην χώρα με το αίσχος της Μόριας στη Μυτιλήνη, με το αίσχος της Ειδομένης, το αίσχος του Ελληνικού, όταν στοιβάζονταν και λιάζονταν χιλιάδες παράνομοι μετανάστες. Είναι απολύτως οργανωμένο αυτό που συμβαίνει στον Έβρο, με οπτικό υλικό που έχουμε δείξει σε διεθνείς οργανισμούς δείχνουμε τη δράση της τουρκικής στρατοχωροφυλακής που οργανωμένα να μετακινεί δυστυχισμένους ανθρώπους. Έχουμε δε ένα τραγικό περιστατικό κατά το οποίο τους είχαν γυμνώσει 92 παράνομους μετανάστες» είπε μεταξύ άλλων.

«Η κυβέρνηση κράτησε όρθια την Ελλάδα στα δύσκολα»

«Είμαστε σε μια οιονεί προεκλογική περίοδο, αφού το αργότερο που απομένει μέχρι τις εκλογές, ουσιαστικά είναι πέντε, πεντέμισι μήνες. Άρα οδηγούμαστε σε εκλογές. Να δούμε την μεγάλη εικόνα; Ύστερα από πολύ καιρό μια κυβέρνηση που πέρασε από 40 κύματα σε αυτά τα 3,5 χρόνια, με κρίσεις σε διεθνές επίπεδο, πανδημίες, πολέμους, ενεργειακές κρίσεις όλα όσα έχουν έρθει από το εξωτερικό στη χώρα κατάφερε να κρατήσει όρθια την Ελλάδα. Έχουν γίνει σοβαρά βήματα προόδου με όλη την κοινωνία μαζί. Δεν μένει κανένας πίσω με την ανεργία να μειώνεται, με τους χαμηλούς μισθούς σιγά σιγά να ανεβαίνουν και πρέπει να ανέβουν πολύ περισσότερο… Δεν είπαμε ότι δεν υπάρχουν προβλήματα, ούτε εξωραΐζω τίποτα, αλλά η πολιτική είναι ένα συγκριτικό πεδίο.

Κακά τα ψέματα βρισκόμαστε σε ένα σταυροδρόμι ή θα συνεχίσουμε με το Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία σε ένα δρόμο σταθερό, σίγουρο και ασφάλειας, ή αν ο ελληνικός λαός αποφασίσει να ξανά τζογάρει και να επιστρέψει σε πειράματα που απέτυχαν» τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

«Στην κα. Τσαπανίδου θέλω να της ευχηθώ, για λόγους πολιτικού πολιτισμού, να έχει υγεία, να πετύχει στα καθήκοντά της και προσωπικά θα ήθελα να ευχηθώ να βάλει και μια άλλη πολιτική νότα στην κουλτούρα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, γιατί από αυτά που έχουμε δει μέχρι τώρα είναι πάρα πολύ απογοητευτικά για το επίπεδο της πολιτικής συζήτησης και αντιπαράθεσης» είπε κλείνοντας εστιάζοντας στη νέα εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.