Στις τέσσερις το απόγευμα θα γίνει στο Α’ Νεκροταφείο Σερρών η κηδεία του 11χρονου μαθητή που έχασε τη ζωή του όταν εξερράγη ο λέβητας στο σχολείο του, με αποτέλεσμα να αποκολληθεί η πόρτα και να πέσει πάνω του.

Νωρίτερα, κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ μετέφερε την πόρτα παρουσία του δικηγόρου της οικογένειας, κ. Δημήτρη Γκολέμη, πίσω στο σχολείο προκειμένου να ελεγχθεί και από τους πραγματογνώμονες. «Πολλά τα αναπάντητα ερωτήματα και πολυεπίπεδες οι ευθύνες» είπε ο κ. Γκολέμης στην ΕΡΤ.

O 10χρονος μαθητής που τραυματίστηκε ελαφρά και πήρε το απόγευμα της Δευτέρας εξιτήριο, είπε ότι το συμβάν έγινε στο διάλειμμα του ολοήμερου σχολείου, όταν τα παιδιά πήγαν να παίξουν μπάλα στην πίσω αυλή, κοντά στο λεβητοστάσιο, στο υπόστεγο επειδή έβρεχε.

«Παίζαμε μπάλα και ξαφνικά ακούσαμε φοβερό θόρυβο και άρχισαν να πέφτουν πάνω μας πέτρες και μεταλλικά αντικείμενα, μάλιστα ένα από αυτά χτύπησε ένα συμμαθητή μου» είπε μη γνωρίζοντας την τραγική κατάληξη των γεγονότων. Μάλιστα την ώρα που συνέβη η τραγωδία στην αυλή του σχολείου ήταν και η μικρότερη αδερφή του 11χρονου η οποία άρχισε να τον ψάχνει. Ο 11χρονος ήταν σημαιοφόρος στην τάξη του.

Σέρρες δημοτικό, έκρηξη

Ο Ευάγγελος Πάνος, ενεργειακός επιθεωρητής, επιχειρώντας να εξηγήσει τι συνέβη, εξέφρασε την άποψη ότι στον ίδιο χώρο υπήρχαν και τα δύο συστήματα αν και δεν έπρεπε. «Προφανώς δεν έγινε σωστή απομόνωση του καυστήρα και του λέβητα με αποτέλεσμα να μπουν ταυτόχρονα σε λειτουργία τα δύο συστήματα, το ζεστό νερό εγκλωβίστηκε με αποτέλεσμα να ανέβει η πίεση και να συμβεί η έκρηξη».