Ο Γιώργος Κελαϊδίτης, Αντιπεριφερειάρχης της Εύβοιας, υποστήριξε πως δεν έχουν προκληθεί σοβαρές ζημιές στην περιοχή της Εύβοιας έπειτα από την έντονη σεισμική δραστηριότητα στη διάρκεια της Τρίτης (29/11), αλλά πως οι κάτοικοι ανησύχησαν μετά το νέο σεισμό μεγέθους 5 Ρίχτερ που έγινε αισθητός και στην Αθήνα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Γιώργος Κελαϊδίτης, αναφέρθηκε στο κλίμα που επικρατεί στην περιοχή, λέγοντας πως πρόκειται για μια δύσκολη νύχτα για τους κατοίκους της Εύβοιας. «Η ενημέρωση των επιστημόνων ότι ίσως ο πρωϊνός σεισμός να ήταν ο κύριος είχε καθησυχάσει τους ανθρώπους αλλά η σεισμική δόνηση πριν από λίγο, έκανε πιο περίπλοκη και ανησυχητική την κατάσταση», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης.

Επιπλέον, σημείωσε πως «δεν έχουν προκληθεί σοβαρές ζημιές» αλλά πολλοί είναι αυτοί που φοβούνται και προτιμούν να διανυκτερεύσουν έξω από τα σπίτια τους.

«Ύστερα από επικοινωνία με τις δημοτικές αρχές και τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων, στην περίπτωση που οποιοσδήποτε αισθάνεται ότι κινδυνεύει στην κατοικία του μπορεί να μεταβεί σε κάποια από τα καταλύματα και τους ξενώνες που θα διαθέσει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Έως τώρα δεν έχει γίνει κάποιο τέτοιο αίτημα», είπε κλείνοντας ο κ. Κελαϊδίτης.

Στο μεταξύ, να σημειώσουμε πως κλειστά θα παραμείνουν και σήμερα (30/11) τα σχολεία όλων των βαθμίδων στη Νότια Εύβοια, με αποφάσεις που υπέγραψαν, τόσο ο δήμαρχος Καρύστου, Λευτέρης Ραβιόλος, όσο και ο δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου, Θανάσης Μπουραντάς.