Ο Όμιλος Eunice, προσφέροντας ολοκληρωμένες και υψηλής τεχνολογικής αξίας λύσεις στο τομέα του e-mobility, συνεργάστηκε με τον αμερικανικό τεχνολογικό κολοσσό Amazon Web Services για την ανάπτυξη των πρώτων φορτιστών EEG-1S-22W ηλεκτρικών οχημάτων στο νησί της Νάξου, στα πλαίσια του έργου Naxos Smart Island. To έργο έχει ως σκοπό να αναβαθμίσει αισθητά τη ποιότητα ζωής των κατοίκων μέσα από την ανάπτυξη ενός κυκλώματος τύπου Internet of Things (IoT), και πραγματοποιήθηκε με τη στενή συνεργασία των υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Ανάπτυξης, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμο Νάξου.

Οι φορτιστές της Eunice κέντρισαν το ενδιαφέρον των επισκεπτών, αλλά και των θεσμικών φορέων που συμμετείχαν στη παρουσίαση του έργου, στις 4-5 Οκτωβρίου. Η εγκατάστασή δύο φορτιστών έγινε στο κέντρο της Χώρας του νησιού, μπροστά από το Δημαρχιακό Μέγαρο, ώστε να εξασφαλίζεται η άμεση κι εύκολη πρόσβαση των οχημάτων κατοίκων και τουριστών. Οι καινοτόμες λύσεις του ομίλου εξασφαλίζουν τη βέλτιστη εμπειρία του χρήστη και κάνουν τη φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων μια εύκολη υπόθεση, μέσα από μια πλατφόρμα διαχείρισης απολύτως φιλική προς κάθε ενδιαφερόμενο. Εκτός των άλλων, το έργο στη Νάξο σχεδιάζεται εξαρχής με τη λογική του υποδείγματος, εφόσον η ευρύτερη προοπτική του σχεδίου είναι η ένταξη πολλών άλλων ελληνικών περιοχών, νησιωτικών και μη, στην κατηγορία Smart Island/Smart City κ.ο.κ.

Ο τριφασικός φορτιστής EEG-1S-22W αποτελεί μια καθαρά ελληνική πατέντα, ενώ κατασκευάζεται στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις του Ομίλου στη Μάνδρα Αττικής, κατέχοντας σημαντική θέση στη παλέτα των καινοτόμων προϊόντων της Eunice. Το συγκεκριμένο μοντέλο συμμορφώνεται με όλες τις ισχύουσες ευρωπαϊκές οδηγίες και πληροί όλες τις απαιτήσεις σήμανσης CE, διασφαλίζοντας υψηλή ποιότητα και χαμηλό κόστος συντήρησης. Ο Όμιλος Eunice με εμπειρία που ξεπερνά στα 20 χρόνια, εξειδικεύεται στο συγκεκριμένο τομέα, αναπτύσσοντας ολοκληρωμένες λύσεις φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων συνδυάζοντας υψηλής ποιότητας προϊόντα με κορυφαίες υπηρεσίες. Ως πρωτοπόρος εταιρεία στο συγκεκριμένο κλάδο, η μονάδα παραγωγής των φορτιστών χρησιμοποιεί εξελιγμένα συστήματα σχεδιασμού, είναι πλήρως καθετοποιημένη με διαδικασίες πιστοποιημένες κατά ISO 9001: 2015, επιτυγχάνοντας τον απόλυτο έλεγχο της ποιότητας.

Από αριστερά προς δεξιά: Ο Αντιπρόεδρος του Ομίλου Eunice, κ. Γιώργος Πεχλιβάνογλου, η Επικεφαλής Επικοινωνίας του Ομίλου Eunice, κα Μαρία Μιχαλάκη, ο General Manager Europe Public Sector της AWS, κ. Cameron Brooks και ο E-mobility Product Manager του Ομίλου Eunice, κ. Ιωάννης Παπατσίρος.

Μετά την επιτυχή εγκατάσταση των φορτιστών στο νησί, η Head of Communications του Ομίλου Eunice, Μαρία Μιχαλάκη δήλωσε:

«Για εμάς, στον ελληνικό Όμιλο Eunice, η συμμετοχή μας στο έργο Naxos Smart Island αποτελεί έναν θεμέλιο λίθο για την δυναμική μας παρουσία στο τομέα του e-mobility, καθώς αποτελεί το πρώτο βήμα μιας συνεργασίας με έναν από τους πρωταγωνιστές στο τομέα της τεχνολογίας IoT, την Amazon Web Services. Παράλληλα, αυτή η συνεργασία εκκινεί από εδώ, ένα ελληνικό νησί, με ένα έργο που αναβαθμίζει σημαντικά τη ποιότητα ζωής κατοίκων και τουριστών, αλλά και ανοίγει νέους ορίζοντες οικονομικής ανάπτυξης. Ο Όμιλος Eunice μέσα από την υψηλή εξειδίκευση που κατέχει σε θέματα e-mobility, έχει να επιδείξει τεχνολογίες και προϊόντα,  αμιγώς ελληνικής κατασκευής, τα οποία στηρίζουν την ενεργειακή μετάβαση της χώρας μας, αλλά κι ανοίγουν το δρόμο προς ένα καθαρό περιβάλλον για εμάς και τις επόμενες γενιές.»