Ο 19χρονος Άλκης Καμπανός που έχασε τη ζωή του στη Θεσσαλονίκη, την 1η Φεβρουαρίου σε δολοφονική επίθεση με οπαδικά κίνητρα, βύθισε σε πένθος ολόκληρη την Ελλάδα. Πλέον, βόλτες με το λεωφορείο που αποκτήθηκε στη μνήμη του αδικοχαμένου φοιτητή, το οποίο και φέρει την προσωπογραφία του στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης, θα πηγαίνουν από δω και στο εξής παιδιά με αυτισμό στη Βέροια.

Λίγες ημέρες μετά τη δολοφονία του Άλκη, η μητέρα του Μελίνα, θέλησε να κάνει τον πόνο προσφορά προς τον σύλλογο «Μ.Α.μ.Α. Μέριμνα Ατόμων με Αυτισμό», με έδρα τη Βέροια Ημαθίας, και ζήτησε τα χρήματα καμπάνιας από τον απλό κόσμο να τα καταθέσουν για την αγορά ενός μίνι βαν που θα μεταφέρει τα παιδιά αυτά με άνεση και ασφάλεια στις καθημερινές τους ανάγκες και υποχρεώσεις.

«Ήταν πέρσι τον Φεβρουάριο, μόλις λίγες ημέρες μετά τον βίαιο θάνατο του Άλκη. Στη μητέρα του Μελίνα και τη θεία του Έλσα, εθελόντριες και φίλες για χρόνια του συλλόγου μας, προτάθηκε στο πλαίσιο τηλεοπτικής συνέντευξης στο Star και στην εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα”, να γίνει μια καμπάνια συγκέντρωσης χρημάτων στη μνήμη του 19χρονου. Αυθόρμητα, η μητέρα του είπε να προσφερθούν συμβολικά στο σύλλογο μας γιατί μας γνώριζε, όπως και τις ανάγκες μας», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος του συλλόγου «Μ.Α.μ.Α. – Μέριμνα Ατόμων με Αυτισμό» Ελένη Γεωργιάδου – Στεφανάκη.

Όπως είπε η κ. Γεωργιάδου – Στεφανάκη, η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη κι ενώ αρχικά ο σύλλογος σχεδίαζε να αποκτήσει ένα μίνι βαν εννέα θέσεων, τελικά κατάφερε να αγοράσει ένα λεωφορείο δεκαεννέα θέσεων. «Υπήρχε κόσμος που έβαζε στο λογαριασμό μας διάφορα ποσά. Υπήρχαν άνθρωποι που έβαλαν ένα ευρώ και αυτό το ένα ευρώ, ως μητέρα που μεγαλώνω παιδί ΑμΕΑ, το εκτίμησα γιατί το έκαναν με τη ψυχή τους».

Τα εγκαίνια του λεωφορείου, που είναι έτοιμο για πολλές και όμορφες βόλτες, θα πραγματοποιηθούν το ερχόμενο Σάββατο, 8 Οκτωβρίου, με το σύνθημα «Πάμε βόλτα τα όνειρά μας με τον Άλκη». Ο σύλλογος εκφράζει τις ευχαριστίες προς τους γονείς και τους συγγενείς του 19χρονου φοιτητή που θα παραστούν στα εγκαίνια καθώς, όπως λέει η κ. Γεωργιάδου – Στεφανάκη, «έχουν δώσει μαθήματα αξιοπρέπειας και μετουσίωσαν τον πόνο τους σε αγάπη και προσφορά.

Πέρα από το λεωφορείο, το όνομα του Άλκη Καμπανού έχει δοθεί και σε αίθουσα του Κέντρου Συμβουλευτικής του συλλόγου «Η Φωλιά του Άλκη». Η «Μ.Α.μ.Α.- Μέριμνα Ατόμων με Αυτισμό» «γεννήθηκε» το 2015 στη Βέροια και σήμερα υποστηρίζει 35 οικογένειες.