Η Έλενα Ράπτη Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης ευχαριστεί ιδιαίτερα τον  Αντιδήμαρχο Οικονομικών και Διοικητικών Υποθέσεων, Μανώλη Φανουράκη @manolis.fanourakis, για την αμέριστη στήριξή του στην καμπάνια «Ένα στα Πέντε» του Συμβουλίου της Ευρώπης, από την έναρξή της το 2013. 

Με δική του πρωτοβουλία η καμπάνια είχε φιλοξενηθεί για πρώτη φορά το 2013 στις Γιορτές της Παλιάς Πόλης, ενημερώνοντας τόσο τους κατοίκους όσο και τους επισκέπτες. Η απήχηση της καμπάνιας ήταν μεγάλη. 

Στη συνέχεια, το 2014, πάλι με πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου, η καμπάνια φιλοξενήθηκε στο Καρναβάλι της Ξάνθης με άρμα ΚΙΚΟ με σκοπό την ευαισθητοποίηση για την πρόληψη της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών. 

Φέτος, για άλλη μια φορά, μετά από πρόσκληση του Αντιδημάρχου, η καμπάνια έδωσε το «παρών» στις Γιορτές της Παλιάς Πόλης 2022, ενημερώνοντας και αφυπνίζοντας με τα νέα πλούσια ενημερωτικά εργαλεία.

Η Βουλευτής ευχαριστεί θερμά τον Δήμαρχο Ξάνθης, Μανώλη Τσέπελη, για την ευαισθησία με την οποία περιβάλλει τη δημιουργία της τρίτης ιστορίας κινουμένων σχεδίων «Η δύναμη της Βερονίκης».

Νιώθει βαθιά ευγνωμοσύνη στους συμπαραστάτες της στον αγώνα για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.