Σε ισχύ είναι και σήμερα Δευτέρα 5/9 το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ, με καταιγίδες, κεραυνούς, χαλάζι και θυελλώδεις ανέμους. Υπενθυμίζουμε ότι χθες το βράδυ πλημμύρισαν δρόμοι στη Θεσσαλονίκη από την καταιγίδα και η Πυροσβεστική δέχτηκε δεκάδες κλήσεις για απάντληση υδάτων. Σύμφωνα με το grtimes παραμένει κλειστό το τούνελ του Ευόσμου στην Περιφερειακή οδό,

Σήμερα το δελτίο της ΕΜΥ προβλέπει ότι τα ισχυρά φαινόμενα θα επηρεάσουν από τις πρώτες πρωινές ώρες τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και βαθμιαία τη βόρεια Εύβοια, τη Βοιωτία και τη Φθιώτιδα. Τα φαινόμενα σταδιακά από το μεσημέρι και από τα βόρεια θα εξασθενήσουν.

Μαρουσάκης: Προσοχή στους μεγάλους όγκους νερού

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη από το ύψος της Λαμίας και πιο βόρεια θα υπάρχει κύμα ισχυρών βροχών και καταιγίδων. Προσοχή στους μεγάλους όγκους νερού, αναφέρει ο μετεωρολόγος, επισημαίνοντας ότι από τη Θεσσαλονίκη τα φαινόμενα μετατοπίζονται στη Θεσσαλία και αργότερα στις Σποράδες και την Εύβοια. Επισημαίνει ότι οι άνεμοι θα είναι θυελλώδεις. Ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει σήμερα, στις περισσότερες περιοχές της χώρας τους 28-30 βαθμούς.

Στην Αττική σήμερα δεν αναμένουμε κάτι αξιόλογο καθώς ο νομός θα μείνει ανεπηρέαστος από το κύμα της κακοκαιρίας. Το θερμόμετρο στους 29-30 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη έχει πέσει 40-60 τόνους νερού ανά στρέμμα, αλλά τις επόμενες ώρες τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν και θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία στους 27-28 βαθμούς.

Αύριο Τρίτη 6/9 η αστάθεια θα περιοριστεί μεσημέρι και απόγευμα στους ορεινούς όγκους προς την κεντρική και βόρεια ηπειρωτική χώρα. Την Τετάρτη καλός καιρός με περισσότερη ζέστη στα δυτικά ηπειρωτικά.