Ο Σάκης Αρναούτογλου μέσω ανάρτησης προειδοποίησε για την μεταβολή του καιρού, τονίζοντας ότι στο βόρειο Ατλαντικό έχει παρατηρηθεί ένα πρωτοφανές κύμα καύσωνα, το οποίο μπορεί να δημιουργήσει τυφώνες στην Ευρώπη.

«Τέτοιες υψηλές θερμοκρασίες νερών στον βόρειο Ατλαντικό θα μπορούσαν ακόμα και να ενισχύσουν εξασθενημένους τυφώνες στα βόρεια τμήματα του, στέλνοντάς τους επικίνδυνα κοντά στην Ευρωπαϊκή ήπειρο», ανέφερε χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων.

Μάλιστα, παρέθεσε και γράφημα με τις σχετικές μεταβολές που έχουν παρατηρηθεί.

Το γράφημα που παρέθεσε ο Σάκης Αρναούτογλου

Ακολουθεί ολόκληρη η ανάρτηση που έκανε ο Σάκης Αρναούτογλου:

«Εκτός από τη Μεσόγειο και ο βόρειος Ατλαντικός βιώνει ένα πρωτοφανές θαλάσσιο κύμα καύσωνα, με την περιοχή να καταγράφει τις θερμότερες θερμοκρασίες νερού στην καταγεγραμμένη ιστορία.

Αυτό θα μπορούσε να έχει σημαντικές επιπτώσεις στα θαλάσσια οικοσυστήματα αλλά και στην πορεία των επαναλαμβανόμενων τυφώνων προς την Ευρώπη αυτό το φθινόπωρο! Τέτοιες υψηλές θερμοκρασίες νερών στον βόρειο Ατλαντικό θα μπορούσαν ακόμα και να ενισχύσουν εξασθενημένους τυφώνες στα βόρεια τμήματα του, στέλνοντάς τους επικίνδυνα κοντά στην Ευρωπαϊκή ήπειρο με ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα από αυτά της ξηρασίας που βιώνει μεγάλο τμήμα της εδώ και εβδομάδες!».

Εκτός από τη Μεσόγειο και ο βόρειος Ατλαντικός βιώνει ένα πρωτοφανές θαλάσσιο κύμα καύσωνα, με την περιοχή να καταγράφει…

Posted by Σάκης Αρναούτογλου Sakis Arnaoutoglou on Friday, September 2, 2022