Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε, σύμφωνα με την πυροσβεστική, η πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε τις μεσημβρινές ώρες, από άγνωστη μέχρι τώρα αιτία, σε χαμηλή βλάστηση στην παραλιακή περιοχή Σπιάντζα, του δήμου Πύργου, στην Ηλεία.

Στο σημείο συνεχίζουν να επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις, προκειμένου να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την φωτιά και να αντιμετωπίσουν άμεσα ενδεχόμενες αναζωπυρώσεις.

Υπό έλεγχο η φωτιά στην περιοχή Λιθαράκια μετά από μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής. Απειλήθηκαν σπίτια και ζώα.

Είχαν προηγηθεί, πάντως, δραματικές στιγμές στη Σπιάντζα όταν πυροσβεστικό όχημα που ήταν δίπλα σε πυροσβέστες, αστυνομικούς και πολίτες, εγκλωβίστηκε σε δρόμο και οι φλόγες άρχισαν να το «αγκαλιάζουν».

Το όχημα χάθηκε μέσα στις φλόγες και τους καπνούς, την ώρα που ακόμα και ο διοικητής Π.Υ. Ηλείας Πύραρχος Γιώργος Κωνσταντακόπουλος προσπαθούσε με μάνικα να περιορίσει τη φωτιά, ενώ ο οδηγός του πυροσβεστικού οχήματος προσπαθούσε να το μετακινήσει για να γλιτώσει από την καταστροφή.

Ο φακός του ilialive.gr κατέγραψε τη στιγμή που οι φλόγες κυκλώνουν το όχημα έως τη στιγμή που ένα ελικόπτερο Erickson κάνει μια σωτήρια ρίψη πάνω στο όχημα και εκεί σώζεται.

Επίσης, σύμφωνα πάντα με την πυροσβεστική, οριοθετήθηκε άμεσα η φωτιά που ξέσπασε απόψε σε δασική έκταση στην περιοχή Αγγελόκαστρο, της Κορινθίας.

Στην περιοχή εξακολουθούν να επιχειρούν 30 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 10 οχήματα, ώστε να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την φωτιά.