Την αντίδραση της ΟΛΜΕ προκάλεσε η απόφαση του υπουργείου Παιδείας σχετικά με τη διανομή των διδακτικών βιβλίων γυμνασίου τη θερινή περίοδο.

Όπως αναφέρει, σε ανακοίνωσή της, «κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου, ορίζεται μία ημέρα την εβδομάδα ως θερινή εφημερία κατά την οποία οι σχολικές μονάδες είναι ανοιχτές για την αντιμετώπιση όλων των εκτάκτων ζητημάτων που μπορεί να προκύψουν».

Από την πλευρά του, το υπουργείο Παιδείας ζητά να οριστούν από τα γυμνάσια όλης της χώρας δύο υπεύθυνοι/ες για την παραλαβή των διδακτικών βιβλίων γυμνασίου του επόμενου σχολικού έτους, που προγραμματίζεται να γίνει από τις 15 Ιουλίου έως τις 5 Αυγούστου και πιθανόν από τις 22 έως τις 31 Αυγούστου. Τρεις ημέρες προ της παραδόσεως των βιβλίων θα υπάρχει τηλεφωνική ειδοποίηση των υπευθύνων για την ημερομηνία παραλαβής των βιβλίων από τις 08:00 έως τις 14:00 και διευκρινίζεται ότι «ο μη ορισμός υπεύθυνου/ης και η απουσία του/της από την ημέρα παραλαβής θα σημάνει μεταξύ άλλων ότι τα βιβλία θα παραδοθούν μετά την έναρξη του σχολικού έτους στη σχολική μονάδα».

Η ΟΛΜΕ επισημαίνει, ότι «στην ουσία ζητείται να είναι κάποιοι συνάδελφοι/ισσες σε επιφυλακή όλο το καλοκαίρι» και καταλήγει: «Οι εκπαιδευτικοί θα παραλαμβάνουν τα διδακτικά βιβλία μόνο κατά τις ημέρες της θερινής υπηρεσίας που λειτουργούν όλες οι σχολικές μονάδες».