Το ανέμελο παιχνίδι στην παιδική χαρά μετατράπηκε σε εφιάλτη για ένα 8χρονο κοριτσάκι.

Το απόγευμα της Κυριακής, το κοριτσάκι παίζοντας στην παιδική χαρά στη Νέα παραλία Θεσσαλονίκης απέναντι από το Γερμανικό προξενείο, σφήνωσε το μικρό δάκτυλο του δεξιού της χεριού στην τσουλήθρα, με αποτέλεσμα να ακρωτηριαστεί.

Το παιδί διακομίσθηκε άμεσα στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, όπου οι πλαστικοί χειρουργοί γιατροί προχώρησαν σε πολύωρη επέμβαση συγκόλλησης του δαχτύλου.

Σύμφωνα με την καθηγήτρια πλαστικής χειρουργικής και διευθύντρια κλινικής πλαστικής χειρουργικής του Παπαγεωργίου, Ευτέρπη Δεμίρη, το δαχτυλάκι της μικρής έχει επαναγγειωθεί και επανεμφυτευτεί σωστά, εντούτοις, τα πρώτα 24ωρα είναι αρκετά κρίσιμα.

Ο πατέρας της 8χρονης εξήγησε στην κάμερα της ΕΡΤ πως σημειώθηκε το σοβαρότατο ατύχημα.

«Ανέβηκε στην τσουλήθρα να παίξει και κινδυνεύει να χάσει το δάχτυλό της, κάποιοι όμως πρέπει να τιμωρηθούν για αυτά που έγιναν», λέει και συνεχίζει: «Ο τραυματισμός του παιδιού οφείλεται σε μία κακοτεχνία της τσουλήθρας, με ενδιαφέρει το παιδί, να αποκατασταθεί η υγεία του και να σωθεί το δάχτυλό του. Θέλω να τιμωρηθεί ο υπεύθυνος. Πάνε παιδάκια να παίξουν και κινδυνεύει η ζωή τους» τόνισε.

Η μητέρα του κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπεύθυνου για σωματική βλάβη.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης σφράγισε την παιδική χαρά, έτσι ώστε να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι και να διαπιστωθεί πώς τραυματίστηκε η 8χρονη.